Ubojica koji je bio u bijegu 23 godine služio je vojsku u BiH

Justin Clarke (62) bio je bjegunac čak 23 godine, nakon što je ubio bildera Paula Milburna. Clarke je upucao Milburna dok je sjedio u njegovom automobilu. Tijekom bijega od zakona Clarke je radio na Bliskom Istoku te je služio u vojsci BiH toliko dugo da je zaslužio mirovinu, piše Mirror.

Bivši domar sada je konačno u zatvoru, osuđen na kaznu od 25 godina zatvora. Ušli su mu u trag u Berlinu 2016. godine kada su detektivi otkrili da je još uvijek u kontaktu s obitelji i prijateljima.

“Ne znamo koliko dugo je bio u Berlinu”, rekla je inspektorica Justine Jenkins. “Znamo da je služio kao vojnik u BiH u svojim mlađim danima. Mislimo da je putovao kroz različite države tijekom svog bijega, a radio je i u Kataru kao radnik”, dodala je. Prije nego je počinio ubojstvo Clarke je bio u Legiji stranaca. Kasnije se oženio i počeo školovati za odvjetnika.

Devedesetih je planirao unosan posao s lokalnim dilerom. On i suradnici su napravili devet lažnih paketa kanabisa nakon čega su kontaktirali Milburna, koji je prodavao kanabis te su dogovorili posao u vrijednosti 20 tisuća funti. Clarke je tada upucao Milburna, pobjegao i bio u bijegu do rujna 2016.

Kod njega su pronašli lažne dokumente, a Clarke je odbio otkriti gdje je sve živio. Policija je pronašla prepisku koja sugerira da je Clarke tijekom bijega živio i u Hrvatskoj, piše Mirror, a na istok je otputovao pomoću tuđe putovnice.

S obzirom da BiH nije u Europskoj uniji, nije im stigao europski uhidbeni nalog pa nisu znali da je Clarke bjegunac. Presuda mu je izrečena danas, a on je tijekom izricanja ostao u ćeliji, prenosi Večernji list.

“Odlučnost da se Clarkea locira i uhiti je impresivna i vrlo smo zahvalni”, izjavila je obitelj ubijenog.

(www.jabuka.tv) 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.