Treće reizdanje: Nokia 3310 dobila i 4G inačicu

Nokia 3310 doživjela je treće reizdanje. Najprije je predstavljena inačica koja je podržava samo 2G mreže, a nešto kasnije i model sa sposobnošću komuniciranja putem 3G mreža. Najnoviji model za 2018. godinu ide korak dalje i donosi podršku za 4G mreže.

Tvrtka koja stoji iza ovoga mobitela je dakako HMD Global Oy koja je od Microsofta otkupila potrebna prava kako bi mogli proizvoditi mobitele pod Nokijinim brendom. Poboljšani model za sada će biti dostupan isključivo na kineskom tržištu, a tijekom nekih mjesec dana trebala bi stići i inačica za ostala tržišta među kojima se nalazi i europsko, piše Bug.hr.

Nokia 3310 4G podržava Wi-Fi te se može kreirati hotspot kako bi se njezina konekcija na Internet mogla podijeliti i s drugim uređajima. HMD je ovaj model opremio sa znatno većom količinom RAM-a i podatkovnoga prostora nego što je to slučaj s ranijim modelima. Nokia 3310 4G tako dolazi s 256 MB RAM-a i 512 MB podatkovnoga prostora.

Kome 512 MB nije dovoljno, može uz pomoć memorijske kartice isti proširiti za dodatnih 64 GB.

Operativni sustav je YunOS koji se temelji na Androidu, ali omogućava pokretanje samo aplikacija koje su stigle uz mobitel. Ovogodišnji model dobio je i podršku za Bluetooth 4.0 dok se ostatak specifikacija nije mijenjao. Zaslon je i dalje 2,4-inčni rezolucije 240 x 320 točaka.

Kamera se i dalje odlikuje rezolucijom od 2 MP, kao i baterija kapacitetom od 1.200 mAh. No, autonomija se znatno smanjila pa tako više nije moguće glazbu slušali između 40 i 50 sati već do 31 sat. Isto tako, vrijeme u stanju pripravnosti je palo sa 744 i 648 sati na samo 360 sati.

Ovisno o tome koristi li se za razgovore 2G mreža ili VoLTE, maksimalno vrijeme razgovora iznosi 15, odnosno 5 sati.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.