U Zrinjskom dva dana testiranja, od ponedjeljka se kreće s treninzima

Nogometaši i članovi HŠK Zrinjski obavit će testiranja na koronavirus u narednih 48 sati.

Iako je Premijer liga BiH u ovom trenutku bliža tome da se ne nastavi nego li nastavi, HŠK Zrinjski će, poput većine premijerligaša, krenuti u trenažni proces.

Prije nego li u ponedjeljak krenu s treninzima, igrači i članovi premijerligaša iz Mostara obavit će testiranja na Covid-19 u petak i subotu.

Podsjećamo, odlukom Civilne zaštite klubovi u Federaciji BiH dobili su zeleno svjetlo za treniranje nakon višemjesečne obustave svih aktivnosti zbog pandemije koronavirusa.

Stigao odgovor iz Zrinjskog: Naš stav je jasan, a Petrović nije bio sudionik videokonferencije

Klubovi su jučer održali novu video konferenciju s predstavnicima Saveza, a iz krovne kuće bh. nogometa priopćili su da se devet klubova izjasnilo za nastavak, dok su tri odgovora negativna.

Ipak, do dogovora o nastavku još uvijek nije došlo. Točnije, situacija je nepromijenjena u odnosu na ranije sastanke, a Slavko Petrović, trener Radnika u razgovoru za SportSport.ba kritizirao je između ostalih Zrinjski i Sarajevo za koje je naveo da su za prekid, što je ističe za njega iznenađenje.

Spomenuti portal je kontaktirao HŠK Zrinjski na ovu temu. Ističu da Petrović i nije bio sudionik video konferencije i da je njihov stav po ovom pitanju veoma jasan.

Kao prvo, gospodin Slavko Petrović nije bio sudionik videokonferencije, ali ako i zanemarimo tu činjenicu, iako je, mora se priznati, neozbiljno tvrditi da si bio sudionik videokonferencije ako više od petnaest ljudi može potvrditi da niste, jako je neodgovorno tvrditi nešto što nije istina.

Naš stav po nastavku natjecanja je poznat, službeno smo ga poslali Savezu, a prezentirali smo ga i službenim priopćenjem. Jučer smo samo ponovili da ćemo poštovati svaku odluku Saveza, ali smo u kontekstu priče o eventualnom nastavku sezone nakon predviđenog 7. lipnja konstatirali da je to moguće samo u teoriji.

Naime, smatramo da je potpuno nerealno u lipnju i srpnju odigrati petnaest utakmica u ritmu srijeda-subota, a onda odmah u kolovozu nastaviti novu sezonu, još više jer će četiri naša kluba paralelno s prvenstvom igrati i europske utakmice. Mi smo u prethodne dvije godine igrali po šest europskih utakmica i dobro znamo koliko je taj ritam zahtjevan, istaknuli su iz redova Plemića.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.