Predstavnik pape Franje u BiH podržava kardinala Vinka Puljića

Apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto, kao predstavnik pape Franje, u kratkoj je izjavi istaknuo kako u potpunosti podržava priopćenje biskupa BK BiH.

Budući da se Apostolska nuncijatura u Sarajevu nije oglašavala u vezi s događajima oko najave da će u subotu 16. svibnja u sarajevskoj prvostolnici misu za žrtve Bleiburške tragedije predslaviti vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić, iz Katoličkog tjednika su pitali Papina predstavnika u BiH, nadbiskupa Luigija Pezzuta, koji je stav Veleposlanstva Svete Stolice o tome jesu li opravdani prigovori onih koji se protive održavanju mise te bi li istu kardinal trebao otkazati.

U kratkom odgovoru koji su dobili, a potpisuje ga mons. Pezzuto, navodi se kako Apostolska nuncijatura “u potpunosti podržava Priopćenje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine od 13. svibnja 2020.”

Podsjećamo, papa Franjo je za vrijeme svoga pastirskog pohoda glavnom gradu BiH, 6. lipnja 2015., u govoru članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, rekao kako Sarajevo i BiH imaju “posebno značenje za Europu i čitav svijet” te je istaknuo kako glavni grad BiH s pravom nosi epitet “europskog Jeruzalema” i “zapravo predstavlja jedno veliko raskrižje kultura, naroda i vjera; takva uloga zahtijeva da se uvijek iznova grade novi mostovi te da se postojeći istovremeno obnavljaju i čuvaju, kako bi se osigurali učinkoviti, sigurni i civilizirani odnosi”.

Osuda svih zločina, bilo tko da ih je počinio, molitva za spas duša nevinih i oprost, predstavljaju temelj tih civiliziranih odnosa.

Fra Miljenko Stojić: Ovom se misom ne govori o ideologijama, nego se moli za ubijene

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.