U zoru započela “Akcija Agrokor”: Policija upala u Todorićevu vilu, stiže i do članova uprave

Nakon višemjesečnih izvida zbog sumnji u nezakonitosti oko poslovanja Agrokora, u ponedjeljak je u jutarnjim satima krenula policijska akcija.

Kako javlja N1 televizija, policija je oko 5.50 stigla u Kulmerove dvore, vilu u zagrebačkoj podsljemenskoj zoni u kojoj živi obitelj Ivice Todorića, vlasnika Agrokora. Ne zna se hoće li policija pronaći Ivicu Todorića i njegovu obitelj u Kulmerovim dvorima, s obzirom na špekulacije da je gotovo cijela obitelj već neko vrijeme izvan Hrvatske.

Odvjetnici Ivice Todorića, Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, ušli su u Kulmerove dvore u 7.26 sati.

Djelatnici policije došli su s tri kombija i nekoliko osobnih vozila. Večernji list naknadno je objavio da se Ivica Todorić i dalje nalazi u Londonu. Policija je u Kulmerovim dvorima zatekla Todorićevu suprugu i bolesnog oca Antu Todorića.

Sličan scenarij odigrava se i pred kućama i stanovima drugih bivših članova uprave Agrokora, Ivana Crnjca, Ljerke Puljić i Piruške Canjuge.

Policijski kombi oko 6.50 sati došao je ispred vile Ivana Crnjca, bivšega člana uprave Agrokora i izvršnoga potpredsjednika za financije, javlja Jutarnji list. Ispred stana Ivana Crnjca, njegov odvjetnik Igor Cišper novinarima je potvrdio kako je uhidbeni nalog za Crnjca predan.

Pola sata poslije toga, oko 7.20, policija je upala u kuću i izvršnoj dopredsjednici Agrokora Ljerki Puljić, koja je bila kod kuće, objavio je Jutarnji list.

Najnovije informacije govore da se policija navodno nalazi i u domu nekadašnje članice uprave Agrokora Piruške Canjuge, objavio je N1. Canjuga je preko svoga odvjetnika Ante Nobila nedavno odbacila upletenost u moguće nezakonitosti u Agrokoru, poručivši kako joj je mandat u upravi istekao 17. lipnja 2015., te kako prethodne dvije godine nije bila na poslu jer je ‘2013. bila na bolovanju zbog čuvanja trudnoće, a tijekom 2014. na porodiljskom dopustu’.

MUP je jutros priopćio da je riječ o zajedničkoj akciji koju provode policija, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu i sektor Ministarstva financija specijaliziranih za otkrivanje poreznih prijevara, tzv. porezni Uskok.

Osim potvrde da je akcija u tijeku, više od toga nisu rekli, ali se pozivaju na činjenicu da je riječ o izvidima, a provođenje izvida je tajna.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Presmiješna akcija, dali čovjeku pola godine da uništi sve dokaze, sakrije dovoljno love za 10 generacija i onda izvode nekakvu akciju. Hrvatsko pravosuđe je leglo korumpiranosti i kriminala. Uskok i Dorh prije svih

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.