U Zagrebu je krenulo snimanje Uspjeha, prve HBO serije u regiji

U Zagrebu je počelo snimanje serije Uspjeh, prve serije iz originalne HBO produkcije u regiji. Za režiju je zadužen Danis Tanović, cijenjeni bosanskohercegovački redatelj i producent koji se već može pohvaliti Oscarom za najbolji strani film svojim dugometražnim prvijencem Ničija zemlja, za koji je napisao i scenarij.

Serija će biti prikazana u šest epizoda, a scenarij potpisuje Marjan Alčevski, scenarist koji trenutno radi u Zagrebu ali je rodom iz Skopja, i koji je jedan od pobjednika HBO Adria “First Draft” natječaja. U glavnim ulogama gledat ćemo Mariju Škaričić, Uliksa Fehmiua, Ivu Mihalić, Tonija Gojanovića i Taru Thaller.

Tanovićev prvi pokušaj stvaranja serije

Kako stoji u službenom priopćenju, “Uspjeh” je višeslojna drama fokusirana na snažne likove. Troje potpunih neznanaca će povezati nesretan slijed događaja, kad pokušaju pomoći žrtvi nasilja. Kako se posljedice njihovih djela počinju uvlačiti u svaki aspekt njihovih života, ti obični ljudi, različitog podrijetla, odlučuju ponovno uspostaviti kontrolu nad svojim životima.

Danisu Tanoviću će ovo biti prvi puta da radi na seriji. Tanović kaže kako već dugo dobiva materijale i ponude za snimanje serija, za koje misli da su u ovom trenutku zanimljivije i inovativnije od igranih filmova, ali ga dosad nijedna nije zaintrigirala do ponude za Uspjeh.

“Scenarij Marjana Alčevskog je sjajno napisan i zaista se veselim što je HBO prepoznao kvalitetu i ponudio mi suradnju”, istaknuo je Tanović. Izvršni producenti serije su HBO-ovi Ana Balentović i Jonathan Young, a sama produkcija serije povjerena je hrvatskoj producentskoj kući Drugi Plan, piše Telegram.hr.

(www.jabuka.tv) 


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.