U Zagreb sletio prvi zrakoplov Ryanaira, uvode još jednu novu liniju

Irski Ryanair obavio je prvi let prema Zagrebu.

Ryanairov avion sletio je nešto iza 10 sati u zagrebačku zračnu luku.

Riječ je o prvoj od ukupno 15 linija Ryanaira – Brussels Charleroi – Zagreb – Brussels Charleroi, koja će do rujna prometovati dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom, dok će od rujna biti dodan i treći tjedni let, petkom. Danas će imati prvu rotaciju.

Unatoč povoljnim kartama od pet eura i inače velikom interesu za letove koji će povezivati Zagreb s nizom europskih gradova, kompanija je na prvom letu iz Zagreba za Bruxelles imala nizak booking, svega 52 putnika.

Osim Bruxellesa, Ryanair će od sredine lipnja (17.6.) pokrenuti i liniju Milano Bergamo – Zagreb – Milano Bergamo, koja će od 22. lipnja prometovati četiri puta tjedno, utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom.

Ryanair će uskoro najaviti i petnaestu međunarodnu liniju prema zagrebačkoj zračnoj luci odnosno iz nje, javio je jutros specijalizirani portal Croatian Aviation.

Radi se o liniji Zagreb – Sofija – Zagreb, koja će s prometom započeti u rujnu ove godine, nakon što kompanija otvori bazu u glavnom gradu Hrvatske.

Redovni letovi na liniji između Zagreba i Sofije prometovat će od 4. rujna, dva puta tjedno, svakog utorka i subote, te bi, baš kao i sve ostale linije ovog prijevoznika, trebala prometovati i u zimskim mjesecima.

Portugalski nacionalni avioprijevoznik TAP također u srijedu ima prvi dolazak na redovnoj liniji iz Lisabona u Zagreb.

Na liniji je, kako navodi Croatian Aviation, najavljen zrakoplov tipa E190, a valja istaknuti kako će iz Zagreba prema Lisabonu otputovati čak 72 putnika, što je i više nego dobra popunjenost za prvi let.

Uz Ryanair i TAP Portugal, 4. lipnja u Zagreb će se vratiti i španjolska Iberia, s linijom iz Madrida koja je jučer navečer obavila i prvi let prema splitskoj zračnoj luci.

(www.jabuka.tv | Foto: Ryanair)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.