U stravičnom sudaru belgijskog autobusa poginula najmanje 22 učenika

Autobus s belgijskom djecom i njihovim učiteljima zabio se u zid tunela u švicarskom kantonu Valais u mjestu Sierre, poginulo je 28 ljudi, od toga 22 djece. Djeca su bila u dobi od 10 do 12 godina.

Švicarci i Belgijanci su u šoku. 24 osobe, većinom djeca, su ozlijeđena te je većina prevezena u četiri lokalne bolnice, dok su tri osobe prevezene helikopterima u bolnice u Bernu i Lausanni, prenosi index.hr

Kako javljaju strani mediji djeca su se vraćala sa skijanja iz Val d’Anniviersa kad se dogodila nesreća. Uzrok nesreće koja se dogodila sinoć oko 21.15 zasad nije poznat. Među poginulima su i oba vozača autobusa. La Libre piše kako je u tunelu brzina bila ograničena na 100 km/h, te da se nesreća dogodila u zavoju. Vozač koji je vozio nije dugo bio za volanom, pa je zasad isključen umor kao uzrok nesreće.

Odmah po dojavi o nesreći oko 200 ljudi iz raznih službi uputilo se na mjesto nesreće: 15 liječnika, stotinjak bolničara, 30 policajaca, 60 vatrogasaca…

[youtube id=”3vktKxb8sA4″ width=”600″ height=”350″]

Švicarski Le Matin piše kako su u autobusu bila dva razreda iz škola u belgijskim Heverleeju i Lommelu.

Čelni čovjek policije u kantonu Valais na press konferenciji je jedva dolazio do riječi kazavši kako se ovakva tragedija nikad kod njih nije dogodila. Svi koji su bili na mjestu nesreće u šoku su.

“Ova tragedija utjecat će na cijelu Belgiju. Zasad ću se fokusirati samo na ono što je poznato. Susret s obiteljima koje su na putu u Švicarsku bit će vrlo emocionalan.”, rekao je belgijski veleposlanik Jan Luykx u Švicarskoj lokalnim medijima dodajući da obitelji na putu prate psiholozi kako bi im pokušali olakšati situaciju. Luykx je dodao kako zahvaljuje vlastima u Valaisu na brzom djelovanju i suradnji te da je on sam vrlo brzo saznao za tešku nesreću.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.