U Srbiji bijesni zbog protokola u Parizu: Zaslužujemo biti u prvom redu

Na jučerašnjoj ceremoniji u Parizu povodom obilježavanja sto godina od završetka PrvogA svjetskog rata predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije bio smješten u prvom, a ni u drugom redu za službenike, što ga je pomalo naljutilo.

Predsjednik Srbije u izjavama za srbijanske medije bio je uvrijeđen, smatrajući da je, s obzirom na to da predstavlja Srbiju, zaslužio “bolje pozicioniranje“.

Ipak, stječe se dojam da je srbijanskog predsjednika najviše “zaboljelo” što je predsjednik Kosova Hashim Thaci bio u drugom redu, odmah iza Vladimira Putina.

Da je predsjednica Hrvatske stajala tamo, mogao bih da razumijem, jer to ima veze s abecednim redom. Nekoga smisla moglo je biti, iako su se iskazali u Prvom svjetskom ratu na suprotnoj strani. Nije bilo Austrije u blizini petorice, već u mojoj…, rekao je Vučić.

Dekan Fakulteta političkih znanosti profesor doktor Dragan Simić rekao je, gostujući na Prvoj televiziji, da je zaista veliki skandal ono što se dogodilo u vezi s mjestima u Parizu, prenosi Klix.ba.

Kako je dodao, to je na neki način prekrajanje povijesti, a 1918. godine neki drugi pobjednici su sjedili u prvom redu.

Kada je riječ o Prvom svjetskom ratu, Srbija zaslužuje prvi red, uz Francusku, Veliku Britaniju, zemlje pobjednice Prvoga svjetskog rata. I možda tri-četiri države u prvom redu, a potom svi ostali. Možda nekima tamo nije ni bilo mjesto. Neki zaista nisu ni postojali kao država u to vrijeme, rekao je Simić.

Francuski veleposlanik uputio ispriku Vučiću

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Jeo,pio,prevoz,hotel i obukli ga sve narod mu platio i jos se buni nije u prvom redu! A ne samo on nego svi tamo . I dok narod ne shvati da smo mi svi u istom košu a politika i elita na racun nas i naše pameti uživaju. POZDRAV BRAĆO I PAMET U GLAVU

  • Kako ne zaslužujete!? Pa vi ste i izazvali taj rat, pič…….vam bre materina. Vi ste poslali ono terorističko govno Gavrila Principa da ubije Ferdinada, pič…………vam materina.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.