“Komrad”: Uhićen bivši gradonačelnik Bihaća

U Bihaću je u ponedjeljak ujutro uhićen bivši gradonačelnik Emdžad Galijašević.

Prema informacijama do kojih je došao portal Radio Sarajevo, Galijašević je uhićen zajedno sa suradnicima, kojima se stavljaju na teret djela malverzacije oko izgradnje zgrade ”Komrada” u najvećem gradu u Unsko-sanskoj županiji.

Nepotvrđeno, među uhićenima su Hadis Jusić, Amir Delić i Jasmina Ibrahimpašić, svi iz Bihaća.

Afera “Komrad” je još iz prosinca 2015. godine. Pred kraj 2015. pripadnici Federalne uprave policije pretresli su, prema nalogu Tužiteljstva Unsko-sanske županije, službene prostorije Gradske uprave u Bihaću zbog sumnje da su gradonačelnik i službenici grada zloupotrijebili položaj.

Upravo su bile pretresene prostorije koje je koristio gradonačelnik Galijašević, kao i prostorije Gradskog vijeća i Imovinsko-pravna služba grada. Inspektori su prilikom pretresa tada obavili razgovor s Galijaševićem.

Iz Tužiteljstva USŽ-a je u prosincu 2015. godine priopćeno kako je pretres obavljen u cilju pribavljanja određene dokumentacije koja se odnosi na mogućnost zloupotrebe položaja od strane gradonačelnika te službenika grada.

Riječ je bila o zemljištu na kojem se nalazila zgrada koja je pripadala Javnom komunalnom poduzeću “Komrad”, koja je potom, na osnovu odluke gradskih vlasti, srušena.

Informaciju o uhićenima Radio Sarajevo pokušao je dobiti od Snežane Galić, glasnogovornice MUP-a USŽ, ali nije odgovarala na pozive.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.