U Slavoniji sahranjeni mostarski studenti

U utorak se Slavonija oprostila od četvero studenata Sveučilišta u Mostaru koji su poginuli u stravičnoj prometnoj nesreći u blizini Mostara. Sahranjeni su Tena Vračević, Domagoj Roso, Antonija Šarić i Vjekoslav Božanović.

Posljednji ispraćaj Tene Vračević održao se u utorak u 12 sati, na mjesnom groblju u Trnavi, a Domagoj Roso pokopan je u 13.30 na mjesnom groblju u Mrzoviću, pišu 24sata.hr.

Pet mladića u bijelim košuljama nosilo je bijeli lijes sa tijelom mlade djevojke Tene Vračević (19) dok je jedan mladić nosio križ ispred njih.

Na sprovod tragično preminule studentice Tene došle su stotine ljudi iz Đakova, Slavonskog Broda, Osijeka, Mostara. Svi njezini prijatelji iz rodnog kraja kao i oni koje je upoznala na fakultetu u Mostaru bacili su bijele ruže u grob.

Župni crkveni zbor izveo je između ostalog i pjesmu “Ti si princeza” od Dade Topića.

Groblje Donjeg Novog Sela bilo je premalo da primi sve koji su došli oprostiti se od Antonije Šarić (22) i Vjekoslava Božanovića (24). Mladi par je bio pet godina u vezi pa su obitelji odlučile pokopati ih u zajedničku grobnicu. Njihovi kolege i prijatelji iz Mostara održali su potresne govore, prenosi Bljesak.info.

Predrag Babić, pjesnik iz Čazme napisao je pjesmu u spomen tragično stradalim studentima Slavonije. Njegova pjesma posvećena Teni, Antoniji, Domagoju i Vjekoslavu prepuna je emocija i oslikava tugu Slavonije, te Bosne i Hercegovine zbog stradalih studenata. Zove se “Četiri mala anđela”.

Noćas su poletjela
Četri mala anđela
Raširili krila put neba
Odnjela ih cesta života
A samo su htjeli poći doma.
Ostale su neispisane stranice
Studenskih dana sreće
Zadrhtila Bosna cijela
Zatresla se žitna polja
Zaplakala Slavonija moja
Tijelo puno trnja i bola
Stradala su draga djeca
Zanijemili su stari zvonici
Jutro tužno što me plaši.
Neće se Tena nikada udavati
Za koga su ostali majčini dukati.
Antonija neće se više smijati
Šalama prijatelje veseliti
Domagoj vrance neće više pojiti
Pa ih ravnicom u kas potjerati.
Vjekoslav više neće šetati
Ostati će uplakani djedovi salaši
Bosut će jecajući teči
No Božići bez vas nikada više isti.

Podsjećamo, u ponedjeljak je u Mostaru održana komemoracija za poginule studente na kojoj su se od njih oprostili kolege, prijatelji, profesori. Nakon komemoracije, održan je ispraćaj ispred mostarske mrtvačnice.

(www.jabuka.tv)