U Grudama održana ”Božićna priredba” osnovnoškolaca

U ponedjeljak je u kino dvorani Grude održana tradicionalna ”Božićna priredba” učenika Osnovne škole Ruđera Boškovića Grude i područnih škola Ledinac i Drinovi. Priredbi je prisustvovala i Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije Ružica Mikulić.

Nakon kratkog pozdravnog govora ravnateljice škole Lucije Mikulić, koja se iskreno zahvalila svim učiteljima i učenicima na trudu i radu, uslijedio je uistinu bogati kulturni program, jednostavan i iskren, onakav kakva samo dječja srca mogu biti!

Mali školski zbor pod ravnanjem vjeroučitelja Jerke Majića izvodio je Božićne pjesme između dramskih točaka, recitacija i pjesmica koje su izvodili učenici različitih razreda. Ljepota dječjih lica i glasova, izmjenjivala se sa bogatstvom tema, misli i poruka koje su recitirani tekstovi ili dramski prikazi nudili u svom sadržaju. Od starih običaja, sadašnje situacije društva u kojoj su stari sami i zaboravljeni, roditelji prezaposleni ili rastavljeni, djeca osamljena i uvučena u virtualni svijet društvenih mreža, do poruke da Božić nije kupovina, zarada, biti viđen i ušminkan, nego da doista na Božić mali Isus dolazi u naš dom, u zajedništvo obitelji i da je to ono najvažnije. Djeca su svim prisutnima u prepunoj dvorani uspjeli dočarati čaroliju Božića koja se nalazi u nadi da su i danas čuda moguća, dokle god postoji vjera u Boga i ljubav među ljudima.

Bilo je doista lijepo gledati jednu ovako pravu, neiskvarenu modernizmima, Božićnu priredbu u kojoj se doista na prvom mjestu slavilo rođenje Krista. Onako javno i bez stida. Na tome veliko hvala svim učiteljima, učenicima i školi koji našoj djeci još uvijek usađuju hrvatska i katolička načela i vjeru. Dokaz ispravnosti ovog puta su prekrasna, prava dječja čista lica i srca svih učesnika.

Školska priredba za učenike i djelatnike Škole održat će se u srijedu 23. prosinca u 10.00 sati u prostorijama škole.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.