U samo sedam kola klubovi Premijer lige BiH smijenili čak šest trenera – Jabuka.tv

U samo sedam kola klubovi Premijer lige BiH smijenili čak šest trenera

Vjerojatno nigdje u svijetu ne mijenjaju se treneri kao u klubovima Premijer lige Bosne i Hercegovine, o čemu svjedoči i početak ove sezone.

U samo sedam kola prvenstva, šest od ukupno 16 klubova promijenilo je šefove stručnih stožera, odnosno šest trenera ostalo je bez posla, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovosezonska „crna trenerska priča“ krenula je iz Viteza, kada je otkaz dobio Valentin Plavčić i to samo nakon dva kola. Vitežane, kojima ne cvatu ruže u dosadašnjem tijeku prvenstva, sa klupe sada vodi hrvatski stručnjak Branko Karačić.

Nadalje, od starta sezone i Slavija je promijenila trenera. Umjesto Milana Gutovića doveli su Darka Vojvodića. Uprava trenutno posljednjeplasiranog FK Velež smijenila je Dželaludina Muharemovića, a ekipu posljednjih dana, do izbora novog šefa struke vodi Adis Obad.

Vlado Jagodić, iako je dobro otvorio sezonu sa neiskusnom ekipom Borca nije dugo izdržao na užarenoj klupi banjalučkog premijerligaša. Nakon tri kiksa čelnici „crveno-plavih“ zahvalili su mu se na suradnji, pa je za novog trenera izabran Petar Kurčubić.

Davor Mladina danas je dobio otkaz, a Slaven Musa novi je, stari trener NK Široki Brijeg. I Milomir Odović radi neočekivano lošeg starta u prvenstvu od danas više nije trener Željezničara.

”Plavi” tim do izbora novog šefa stručnog stožera sa klupe će predvoditi dosadašnji Odovićev asistent, Edis Mulalić, priopćili su sa stadiona Grbavica.

Stolica se jedno vrijeme drmala i Dženanu Uščupliću u FK Sarajevo sa kojim je prošle sezone osvojio titulu prvaka BiH, a u sezoni 2013/14. i Kup. Europski, ispravan trend suradnje sa trenerima jedino je pimjenjen u FK Olimpic.

Čelnici popularnih „vukova“ na početku sezone kada je njihova ekipa gubila utakmice produžili su ugovor treneru Mirzi Varešanoviću, poštivajući dotadašnji rad stručnjaka sa kojim je Olimpic osvojio prvi trofej, Kup BiH u prošloj sezoni, te u ovoj premijerno izašao na međunardnu scenu.

Međutim, sudeći po dosadašnjoj dinamici smjena u ogromnoj većini klubova neće se dugo čekati na odgovor ko je nova „trenerska žrtva“ u Premijer ligi BiH, piše Anadolu Agency.

(Anadolu Agency)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.