U Rabini gorjele kuće, štale

Tijekom poslijepodnevnih sati ekipa portala Bljesak.info posjetila je mjesto Rabina koje se nalazi između Mostara i Nevesinja, gdje se danas odvijala prava drama.
Kako nam priča povratnik u selo, Mirsad Mičijević, vatrena stihija mu je ‘progutala’ štalu!

Vatra je zahvatila i jednu kuću, no pribrani mještani, uspjeli su zaustaviti vatru i spriječiti teže posljedice!
Kako smo doznali u razgovoru s mještanima, umornim od višesatne borbe s vatrenom stihijom, nastradali su i usjevi, vrtovi s nasadima, košnice pčela, a krajolik i okolina izgleda doslovno kao ‘spaljena zemlja’.

Iza nas u noći ostali su vidno iscrpljeni pripadnici mostarskih vatrogasaca, te budni mještani koji će i ovu noć probdjeti u strahu. Prema njima je upućena i jedna cisterna JP ‘Parkovi’ koja bi uz vatrogasnu cisternu trebala pomoći u gašenju vatrene stihije.
Osim već spomenutih sela vatra je ugrozila i mjesta Jasena, Udrežnje i Bukorići. Požar pustoši sve pred sobom, te se kreće prema mjestu Bišina, Podveležju i prema općini Nevesinje.

Inače, prema informacijama iz Ministarstva sigurnosti dogovoren je dolazak helikoptera Kamova Ka-32. Dolazak helikoptera iz Turske se očekuje danas ili sutra. Po dolasku u Bosnu i Hercegovinu helikopter će prema prioritetima djelovanja biti raspoređen na najugroženija požarišta.

(www.bljesak.info)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.