Otvorni 17. Dani hrvatskog filma uz zlatno sponzorstvo HT Eroneta

U prepunoj kino dvorani u Orašju sinoć su otvoreni 17. Dani hrvatskog filma koji će u sedam dana trajanja prikazati sedam filmova hrvatske produkcije. Na ovoj filmskoj smotri, koju je otvorio načelnik Orašja Đuro Topić, bit će prikazani i filmovi s ovogodišnjem Festivala igranog filma u Puli.

Čast da otvori ovogodišnje Dane hrvatskog filma u Orašju pripala je filmu Pismo ćaći, redatelja Damira Čučića. Idućih dana bit će prikazani i Noćni brodovi Igora Mirkovića, Sonja i bik Vlatke Vorkapić, Ljudožder vegetarijanac Branka Schmidta, Halimin put Arsena Ostojića, Zabranjeno smijanje Davora Žmegača i Slučajni prolaznici Joze Patljaka.

Prije same projekcije posjetiteljima su se poklonili mnogi filmski umjetnici: Špiro Guberina, Goran Navojec, Judita Franković, Vedran Mlikota, Ana Karić, Radko Polič, Goran Grgić, Slaven Knezović, Armin Omerović i mnogi drugi, te kao domaćin festivala i Ivo Gregurević, čovjek koji je pokrenuo i koji i danas vodi ovaj zanimljov projekt.

No, pored glumaca na svečnosti otvaranja okupio se i veliki broj osoba iz javnog i političkog života, a među njima i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda te predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović.

HT Eronet je dugi niz godina jedan od sponzora festivala, a ove godine je sponzor zlatne kategorije.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.