U petak tradicionalna manifestacija “Izbičijada”

Dan nakon blagdana Velike Gospe, tj. 16. kolovoza, Izbičko polje biva mjesto okupljanja brojnih prijatelja tradicionalne manifestacije “Izbičijada” koja se ove godine obilježava po 22. put.

U petak, 16. kolovoza 2019., ponovno će se na Izbičkom polju okupiti župljani Izbična, brojni Izbičani iz domovine i iseljeništva te brojni prijatelji ove nadaleko poznate i čuvene veselice u pjesmi, igranju i zajedničkom druženju.

Tako će se i ove godine od 19:30 sati Izbičkim poljem ponovno odzvanjati zvuci tradicionalnih napjeva i kola kroz koje će se na središnjoj pozornici predstaviti prijatelji i članovi nekoliko kulturno-umjetničkih društava.

Uz članove domaćina pjesmom i veseljem ovogodišnju Izbičijadu uveličat će i članovi KUD-ova iz Gruda, Vionice, Domanovića, Rakitna, Crnča… kojima će se pridružiti Ine Tadić.

Nakon završetka službenog dijela programa na pozornici, slijedi tradicionalna fešta i svirka pod zajedničkim šatorima u kojima će se pridružiti poznate osobe iz kulturnog i javnog života.

Ovogodišnji specijalni gost Izbičijade bit će Marko Perković Thompson koji je već odavno prijatelj Izbičijade i Izbična.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.