U Oružane snage BiH prima se 240 vojnika Hrvata

Ministarstvo obrane BiH je 15. svibnja ove godine, u skladu s planskom popunom osoblja Oružanih snaga BiH, raspisalo oglas za popunu 600 upražnjenih formacijskih mjesta u Oružanim snagama BiH u početnom činu vojnika.

240 mjesta se odnosi na vojnike Hrvate.

Rok za predaju prijava s pratećom dokumentacijom na Javni oglas je 30 dana od dana objavljivanja na službenoj internet stranici Ministarstva obrane BiH.

Na oglas se mogu prijaviti aktualni maturanti srednjih škola, kao i već svršeni srednjoškolci, koji zadovoljavaju i druge uvjete definirane oglasom, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Važno je napomenuti i da kandidati nisu mlađi od 18 godina, niti stariji od 27 godina u vrijeme prijema, to jeste na dan 1. veljače 2021. godine.

Iz Ministarstva naglašavaju da svu veću zainteresiranost za vojnički poziv pokazuju pripadnice ženskog spola, što se podudara s potrebom i namjerom da se poveća i osigura odgovarajući postotak pripadnica OS BiH.

Kandidati koji trenutno pohađaju završni razred srednje škole, osim prijave na Javni oglas i druge dokumentacije koja se traži, mogu dostaviti dokaz da pohađaju završni razred srednje škole, s nazivom vrste škole i zvanja koje stječu, navedeno je u priopćenju.

Potrebne informacije i obrasce prijave kandidati mogu preuzeti na službenoj internet stranici Ministarstva obrane BiH ili dobiti od centara za regrutiranje i tranziciju putem sljedećih telefona:

a) Centar za regrutiranje i tranziciju Sarajevo, tel. 033/773-437;

b) Centar za regrutiranje i tranziciju Banjaluka, tel. 051/335-886;

c) Centar za regrutiranje i tranziciju Čapljina, tel. 036/811-084 i

d) Centar za regrutiranje i tranziciju Tuzla, tel. 035/814-954

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.