U Mostaru raznesen još jedan bankomat, pljačkaši odnijeli preko 100.000 KM

U nedjelju jutro je raznesen bankomat “UniCredit banke” na objektu “Bingo”, poznatijem kao nekadašnji “Interex”, na južnom izlazu iz Mostara.

Prema neslužbenim informacijama, bankomat je raznesen upumpavanjem plina, a nakon eksplozije razbijen je u komadiće, piše Dnevni Avaz.

Aktiviran alarm

Iz MUP-a HNŽ-a, u interesu istrage, šturo iznose informacije te ne žele navesti podatak koliko je novca odneseno. Prema neslužbenim saznanjima, pljačkaši su odnijeli više od 100.000 maraka.

Od siline eksplozije dijelovi bankomata su se razletjeli u krugu od 50 metara, a skoro u potpunosti je uništena unutrašnjost kafića u sklopu objekta, kladionice te drugih poslovnih prostora.

Policija je prijavu o eksploziji zaprimila u 4:50 sati od zaštitara koji su stigli na lice mjesta nakon što je aktiviran alarm u banci.

Crni Audi A6

Na pojedinim snimkama videonadzora na licu mjesta je uočen crni Audi A6, kojim su pljačkaši pobjegli prema jugu.

U policiji za sada ne raspolažu podatkom koliko je bilo pljačkaša, a prema riječima našeg izvora bliskog istrazi, od trenutka eksplozije, odnosno pljačke i činjenice da je uočen Audi, prošlo je puno vremena da se poduzme konkretnija akcija, mada su odmah o tome upoznate sve policijske ekipe na području Hercegovačko-neretvanske, kao i Županije Zapadnohercegovačke.

Izuzeti tragovi

Nakon očevida s lica mjesta su izuzeti tragovi koji će biti poslani na vještačenje. Inače, na licu mjesta nisu pronađene boce s plinom za autogeno zavarivanje, kao ni oprema koja se koristi u takvim slučajevima, a istražitelji su uvjereni da je riječ o profesionalcima koji su se potrudili da ne ostave ništa iza sebe, ali i da nisu slučajno odabrali ovaj bankomat.

Jer, iako se taj objekt “Binga” nalazi uz glavnu prometnicu, ipak u blizini su uglavnom poslovni objekti i tvrtke.

(www.jabuka.tv)