Premijeru Federacije Novaliću oduzeta vozačka dozvola

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić (SDA) ostat će bez vozačke dozvole zbog brze vožnje.

Novalića je prije nekoliko noći zaustavila patrola Prometne policije PS Zapad u Tuzli. Preciznije, automobil kojim je upravljao Novalić, policijski radar uhvatio je u mjestu Ljubače, doznaje Dnevni Avaz.

Prekoračenje brzine

Zbog prekoračenja dozvoljene brzine, policijska patrola izdala je Novaliću prekršajni nalog, u kojem mu je izrečena kazna od 400 maraka, oduzimanje vozačke dozvole na dva mjeseca, a u njegov dosje su, prema odredbama zakona, upisana dva kaznena poena.

Novalić se, kako saznaje sarajevski list, na mjestu događaja suglasio sa izrečenim mjerama i uredno je potpisao prekršajni nalog.

Stizale molbe

Avazov izvor tvrdi da su narednog dana iz krugova bliskih premijeru Novaliću stizale molbe da se prekršajni nalog “skloni u stranu”, ali tim molbama, prema svemu sudeći, nije udovoljeno.

Prema članku 234a Zakona o osnovama sigurnosti prometa na putevima u BiH, “vozač koji se vozilom na putu kreće brzinom koja je više od 30 kilometara na sat veća od dopuštene brzine”, kaznit će se kaznom u iznosu od 400 KM do 1.000 KM.

Također, za ovaj prekršaj, prema Zakonu, uz novčanu kaznu se izriče “zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od dva mjeseca do šest mjeseci i dva kaznena boda”.

Policajac u patroli vozaču koji je napravio prekršaj, prema odredbama Zakona, u prekršajnom nalogu upisuje najnižu predviđenu kaznu.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Nije mi ga žao može sta hoće.
    Ali mi je žao umirovljenika koji su odradili 40 godina i on i ovakvi im presudili mirovinu od 450 KM.
    11 KM po godini uplaćenog staža.Koja nepravda!
    A ovi što imaju 360 KM imaju 24 KM po godini staža,tj za 15 godina staža ko zna kako upisano i ko zna je li o odrađeni.
    A ove od 2800 KM što imaju mirovinu isto sa malo staža treba vidjeti kako i gdje su ih zaradili i jesu li uopće uplatili?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.