U Ljubuškom proglašene izvanredne mjere obrane od poplava, ugašena grudska HE Peć Mlini – Jabuka.tv

U Ljubuškom proglašene izvanredne mjere obrane od poplava, ugašena grudska HE Peć Mlini

Izvanredne mjere obrane od poplava proglašene se u četvrtak na području Ljubuškog dok je Hidroeletrana Peć Mlini u Grudama zatvorena, potvrdio je za portal Jabuka.tv Anel Nurković, rukovoditelj Odjela za zaštitu od poplava Agencije za vodno područje Jadranskog mora.

Vodostaj rijeke Trežibat na mjernom mjestu Humac u skoro samom središtu grada u 10:30 sati iznosio je 335 cm, što je bilo dovoljno da se proglase izvanredne mjere.

Tvrtka koja vrši tekuće održavanje je u pripravnosti zbog visokog vodostaja Trebižata. Što se tiče Hidroeletrane Peć Mlini, ona trenutno ne radi nikako te je ugašena u četvrtak u 4:30 sati. Čim vodostaj na mjernom mjestu Humac opadne na određenu razinu, hidroelektrana će ponovno biti u pogonu, izjavio je Nurković za portal Jabuka.tv.

Stanje na terenu prate i u Službi za civilnu-protupožarnu zaštitu Grada Ljubuškog.

Zbog izvanrednih mjera obrane od poplava svi smo u pripravnosti. Nema nikakvih proboja vode jer naši nasipi mogu izdržati i više vodostaje od trenutnih. Redovno obilazimo nasipe i danju i noću i za sada nema nikakvih problema. Vremenska prognoza nam je sklona s obzirom da u sljedećim danima neće biti padalina te se očekuje pad vodostaja rijeke Trebižat, izjavio je za portal Jabuka.tv pomoćnik gradonačelnika Ljubuškog za civilnu-protupožarnu zaštitu Mario Bajto.

U posljednja tri dana pala je velika količina kiše, a po četvornom metru ju je na nekim područjima palo 76 litara.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.