Opet poskupljuje gorivo – Jabuka.tv

Opet poskupljuje gorivo

Građani Federacije BiH na benzinskim crpkama mogu očekivati cijene iznad 2 KM po litri što dizela što benzina, potvrdili su za iz Ministarstva trgovine FBiH.

Dodali su da je, prema obavijestima o promjeni cijena i marži koje su benzinske crpke dostavile Ministarstvu, raspon maloprodajnih cijena naftnih derivata na dan 9. veljače sljedeći:

Premium bezolovni benzin 95 iznosi od 1,76 do 2,06 KM, a dizelod 1,66 do 2,06 KM. Trenutna prosječna maloprodajna cijena naftnih derivata u FBiH za bezolovni benzin 95 iznosi 1,96 KM za litru i za dizel 1,94 KM. Tijekom srijede  evidentirano je 25 novih obavijesti o promjeni cijena i marži i odnose se na povećanje cijena navedenih derivata za 5 feninga po litri, naveli su za Dnevni avaz iz Ministarstva trgovine FBiH.

Prema njihovim riječima, važno je naglasiti da je sirova nafta tipa Brent na burzi dostigla 60,56 dolara za barel, odnosno Brent je porastao za 8,38 posto u odnosu na 1. veljače ove godine.

Rast cijena sirove nafte na svjetskim burzama uzrokovan je porastom ograničenja ponude od Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) i njihovih saveznika, koji su na posljednjem sastanku održanom 3. veljače 2021. godine produžili važeći sporazum o smanjenju snabdijevanja, istaknuli su.

(www.jabuka.tv)


20 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.