U Ljubuškom održan Masterchef za srednjoškolce iz ŽZH – Jabuka.tv

U Ljubuškom održan Masterchef za srednjoškolce iz ŽZH

U sklopu obilježavanja Dana kruha u dvorištu Gimnazije Ljubuški održalo se prvo kulinarsko natjecanje “Masterchef” na županijskoj razini za učenike srednjih škola. Učenici su imali priliku kroz svoja jela pokazati svoju osobnost, energičnost, kreativnost i naravno kulinarsko umijeće.

Zadatak natjecatelja je bio pripremiti predjelo – složiti svečanu hladnu platu, i glavno jelo – tradicionalno hercegovačko jelo po svom izboru.

A natjecali su se:

Gimnazija Posušje:
Petra Begić i Petra Bešlić

Srednja strukovna škola Ruđera Boškovića Ljubuški:
Ivica Vujević i Žana Granić

Srednja strukovna škola Široki Brijeg:
Petar Milićević i Ljubo Logara

Srednja strukovna škola Posušje:
Stipe Milićević i Josip Bošnjak

Gimnazija Ljubuški:
Marija Bezer i Ivana Pehar

Strogi tročlani ocjenjivački sud sastavljen je od dva dugogodišnja ljubuška ugostitelja Tihe Jukića, Gorana Paradžika i jednog pravog nogometnog suca Željke Stojića koji, na sreću natjecatelja, nije dijelio crvene kartone.

Uz nezaobilazan pršut, sir iz mijeha, kobasice i uštipke kušali su i domaću raštiku s purom. Sva pripremljena jela su dobila prolaznu ocjenu, a najboljima su proglašeni kuhari SSŠ Ruđera Boškovića Ljubuški.

Masterchef titulu pobjedničkoj ekipi uručio je ravnatelj Gimnazije Ljubuški Goran Skoko.

“Projekt Masterchef predstavili smo na sajmu srednjoškolaca, na državnom sajmu ideja, ovo je već drugi projekt kojeg realiziramo na razini županije. Zahvaljujem kolegama i učenicima drugih škola na dolasku i sudjelovanju”, izjavio je za Jabuka.tv ravnatelj Goran Skoko.

(www.jabuka.tv | Lara Medić)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.