U jednom danu: Porezna izvršila 221 inspekcijski nadzor

Porezna uprava Federacije BiH u četvrtak je na prostoru Federacije BiH izvršila 221 inspekcijski nadzor, u kojem su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju ugostiteljske, trgovinske i druge uslužne i proizvodne djelatnosti.

Tijekom inspekcijskih nadzora inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su 82 neprijavljena radnika, 74 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 18 objekata u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa i 23 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćeno je 49 objekata i izdato 140 prekršajnih naloga, sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 346.250 KM.

Porezna uprava je izrazila zahvalnost svim poreznim obveznicima koji uredno izvršavaju svoje porezne obaveze i pozvala sve porezne obveznike da posluju legalno, a ne da teško zarađeni novac troše na plaćanje kazni i kamata.

Porezna uprava Federacije BiH nastavlja provoditi aktivnosti na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i poziva porezne obveznike da poštuju zakone, kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima.

Porezna uprava Federacije BiH je pozvala sve radnike koji rade ‘na crno’ da o tome obavijeste Poreznu upravu. Porezna uprava će sve prijave ozbiljno i temeljito razmotriti i po njima postupiti u skladu sa zakonom, svojim nadležnostima i raspoloživim kapacitetima, te poduzeti sve mjere koje joj stoje na raspolaganju kako bi poslodavci izvršili prijavu radnika. Samo na taj način moći ćete ostvariti svoja zakonom zagarantovana prava: pravo na zdravstvenu zaštitu, pravo na mirovinsko – invalidsko osiguranje i druga prava koja vam pripadaju po osnovu radnog odnosa.

Svaka prijava uživat će punu diskreciju, a prijave se mogu dostaviti anonimno putem: e-maila: [email protected] i [email protected], putem SMS poruke na broj mobitela 061 724 610, putem besplatnog poziva 080 020 333 i putem pošte na adresu Husrefa Redžića 4, Sarajevo, uz naznaku „nepravilnosti“, priopćeno je iz PU FBiH.

(www.jabuka.tv)
2 komentara

  • Oni su udruženi s velikim ribam, vidiš kako todorića sabor brani, a on živi u zlatnom dvorcu, bez obzira koliko je zaglibio, njega država štiti,
    A nas male koji se borimo za koru kruha, gledaju samo kako će uništit, da gledaju šta mogu učinit za ovaj narod, samo se gleda da se sve uništi,
    I naravno produženi vikend je, treba neko platit taj odmor

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.