U Italiji od sutra ponovno rade trgovine, restorani i frizerski saloni

Trgovine, restorani i frizerski saloni u Italiji sutra se ponovno otvaraju nakon što je vlada ublažila mjere uvedene zbog pandemije koronavirusa.

Vlada je objasnila da je riječ o odluci koja je donesena kako bi Italija ponovo “stala na noge”. Tvrtkama je dozvoljeno postupno vraćanje u normalu uz obavezno poštivanje higijenskih mjera kao i držanje socijalne distance, piše Reuters.

Italija je bila jedna od najgore pogođenih zemalja pandemijom koronavirusa.

Karantena u ovoj zemlji počela je još u ožujku, ali ova lijepa zemlja neće biti još dugo zatvorena. Talijanska vlada priopćila je kako očekuje da će granice biti otvorene za turiste do ljeta, iako se predviđa pad broja turista.

Otok Sicilija već je najavio plan povratka putnika, uz subvencionirane odmore za domaće i inostrane posjetitelje.

U milanskoj robnoj kući Rinascente u Milanu, stražari će računati putem aplikacije koliko je ljudi istovremeno u trgovini. Odjeća koja se isprobava u svlačionicama bit će u karanteni 24 sata, a prodavači će parfeme isprobavati na papirnim maramicama i to neće dozvoljavati kupcima.

Direktor robne kuće Pierluigi Cocchini rekao je da je teško predvidjeti kako će se kupci ponašati nakon višetjedne izolacije.

Nadamo se da je ovo jedan korak ka normali. Neće biti biznis kao i obično imajući u vidu sve protokole, ali ovo je novo normalno i moramo to prihvatiti, kazao je Cocchini za Reuters.

Ulaz u restorane će biti striktno ograničen i samo će članovima obitelji biti dozvoljeno da sjede jedni blizu drugih.

Očekuje se da će prodaja odjeće u Italiji, čiji je obrt prošle godine iznosio oko 60 milijardi eura, pasti za 20 posto ove godine, a čak četvrtina maloprodajnih lanaca i radnji od 115 tisuća će propasti.

Podsjetimo, jučer je u Italiji najmanji broj umrlih u jednom danu od 9. ožujka, riječ je o 153 osobe, dok u posljednja 24 sata, prema podacima Civilne zaštite taj broj iznosi 145.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.