Mostarska glumica prvi put javno progovorila o Crkvi

Zbog mise za žrtve bleiburške tragedije u sarajevskoj katedrali Srca Isusova, crkva je posljednjih dana glavna tema u susjednoj Bosni i Hercegovini, ali i Hrvatskoj.

Glumica Ornela Vištica posvetila je jedan status na Facebooku Crkvi, a i sama priznaje da o toj temi dosad nije govorila.

O Crkvi…nikad javno nisam govorila, danas osjećam potrebu… U maloj bakinoj kućici pored Ljubuškog u blizini Franjevačkog samostana na Humcu, dolazio bi svećenik… Baka je inzistirala da uzmem malu knjižicu koja se zove molitvenik i krenem moliti, onako kako me ona učila. Govorila je kako u molitvama mislimo prvo na slabije od nas, na one kojima je pomoć potrebna, na bolesne i na one koje volimo. A posebno na umrle. Na sve one koji su nevino izgubili živote. Posebno je inzistirala na molitvama Sv. Anti, prisjetila se.

Posljednje dane glumica provodi na Hvaru, a pozirala je pored Franjevačkog samostana u Hvaru, piše Index.hr.

(www.jabuka.tv) 


15 komentara

 • Draga Ornela pokazala si što i tko si ,odgajana si u duhu našem onako kako su nas naše bake i majke učile ,neka i druge naše poznate osobe slijede Kristov put i budu svjetlo

 • Super zena, drzi do svog dostojanstva, vjere i onoga sto je, a ne k’o pola ih (gogo npr.) prodali i jezik i vjeru i nacionalnost za uvuc’ se u sup..

  • Sta ti smeta Gogo, ne plese kako bi ti i takvi svirali pa ne valja je li? Goran Bogdan je jedan od najboljih ambasadora Širokog Brijega i Hercegovine uopce u Hrvatskoj i inozemstvu, daj Boze da ih je vise takvi, umjesto da nas predstavljaju i da nas pamte po kleptomanima poput Bandica, Mamica, Kutle, Rojsa, Suska i slicnih RATNIH PROFITERA. Aj cao.

 • Meni u ovom njenom komentaru fali kraj, ko da je nedovršen članak. Daj Ornela, fino je da je tebe baka učila kuhati, kopati, voljeti prirodu, ali ovo je bio trenutak da se jasno i glasno prozovu ovi koji se ovako bezobrazno protive održavanju mise u Sarajevu

 • Ornela ti si prava žena,katolik i dobra osoba.Vjerojatno nećeš više dobivati uloge u filmovima i serijama jer tamo vladaju neki drugi ljudi.

 • Goran Bogdan je telac odnosno moderno tele kakvo želi današnji svijet obučen u multikulturalno ,globalno liberalističko beščutno društvo u kojem svi imaju sva prava biti što žele ili hoće.Muškarci mogu biti žene ako im se prohtije i ako se osjećaju drukčije nego onako kako su rođeni.
  Komunisti s đavolskom zvjezdom petokrakom koji su do jučer ubijali sve one koji su drukčiji od njih, one koji ne misle kao oni i one koji ne žele imati ništa sa zlom boljševizma, preko noći postadoše najveći zagovornici i pobornici ljudskih prava.Pas odnosno psine dlaku mjenjaju ali ćud ne mogu pa sve i da hoće.Najbolji dokaz je urođeni parazit i svjetska ober lijenčina Z.Milanović kojeg glupi, neobrazovani, i politički nepismeni Hrvati odabraše za predsjednika.
  Malo više hrvatske tuke nego tukci, to je za posebnu psihoanalizu tih ženskih glava koje su umjesto ženske solidarnosti ka gospođi K.G.K ,svoj glas dale u velikom postotku olinjaloj krepalini i lijenčini Z.Milanoviću.
  Skratit ću-drug Goran Bogdan je itekako svjestan gdje se nalazi korito i tko je vlasnik korita koji doličnu stoku pušta ka koritu kako bi mogla lokati do mile volje i nasititi se!
  Ali to ima svoju cjenu.!
  Ne moš biti na koritu i lokati do mile volje da te gazda korita ne traži uslugu zbog besplatnog lokanja.
  Sve ima svoju cijenu osim dostojanstva poštene osobe i istine u koju ta osoba vjeruje.
  Još ako je ta osoba spremna svoje kršćanske vrjednote staviti u službu istine, e , tada dolazi u sukob s “lokatorima” s korita koji znaju da ne moš služiti Bogu i bogatstvu istovremeno!
  Prepoznati to u današnjem svijetu ,pravo je umijeće.
  Stoga gospođi ili gospođici Orneli svako dobro u životu i ostati uspravan i postojan u svojoj tradicionalnoj kršćanskoj baštini i javno svjedočiti za nju-potez je vrijedan divljenja.

 • Bona sviju nas je baba ucila pravim vrednostima kad se javljas barem napisi nesto konkretno podrzi nesto ili nekoga mozda da nesto kritiziraos.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.