U Hrvatsku se može ući na 12 sati pod određenim uvjetima, ali ne može u šoping – Jabuka.tv

U Hrvatsku se može ući na 12 sati pod određenim uvjetima, ali ne može u šoping

Odlasci u Hrvatsku mnogim su bh. žiteljima bili rutina, osobito onima koji žive u pograničnom području.

Međutim, pandemija koronavirusa to je promijenila pa je takvih prelazaka jako malo. Hrvatska je posljednjom odlukom malo ublažila mjere pa je dopušteno boraviti 12 sati na području zemlje, ali ako ste zdravstveni djelatnici, pogranični radnici, osoblje u prometnom sektoru, diplomati, osoblje međunarodnih organizacija i osobe koje primaju poziv međunarodnih organizacija, vojno i policijsko osoblje, humanitarni djelatnici i osoblje civilne zaštite, putnici u tranzitu, osobe koje putuju radi školovanja, pomorci, osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih/obiteljskih razloga, poslovnih razloga ili koje imaju drugi gospodarski interes, piše Večernji list BiH.

S obzirom na to da su se mnogi uhvatili na ovo posljednje, a to je “gospodarski interes”, brojni su upiti građana je li kupnja u hrvatskim supermarketima gospodarski interes.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova RH su dali ovakav odgovor Večernjem listu.

Vezano uz vaš upit o značenju gospodarskog interesa, obavještavamo vas kako se navedeno odnosi na gospodarski interes Republike Hrvatske. Da bi neka osoba ušla u Hrvatsku pod navedenom iznimkom, u svakom slučaju mora je dokazati na graničnom prijelazu odgovarajućom dokumentacijom. Primjerice, sastanak na kojem se očekuje potpisivanje ugovora o poslovnoj suradnji, a koji se zbog važnosti nije mogao drukčije planirati ili održati (online), a zahtijevao je fizičku prisutnost. Dakle, nikako se ne radi o kupnji uobičajenih životnih namirnica za potrebe kućanstva, već o suradnji poslovnih subjekata šireg i većeg gospodarskog značaja, istaknuli su u MUP-u.

Kako stvari stoje, za šoping i odlazak na kavu u susjedstvo iz BiH, koja je na dobru putu da i prije cjepiva postane korona-free zona, trebat će se još malo strpjeti…

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • A recimo kako bi ja mogao otici do Zagreba da ga ljubavnici zaćeram. Mislim da bi moga kao dobrosusjedski odnosi ili.??? Molim Bozu pendreka da mi odgovori.!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.