U Hrvatskoj 15. slučaj koronavirusa, u Italiji za jedan dan najviše umrlih i zaraženih do sada

U Hrvatskoj je potvrđen 15. slučaj zaraze koronavirusom.

Iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu potvrđena je još jedna oboljela osoba od novog koronavirusa koja je hospitalizirana u Zagrebu. Radi se o mlađem muškarcu koji je došao sa skijanja iz Austrije, javlja Index.hr.

Dosad je u Hrvatskoj potvrđeno 15 oboljelih osoba.

Ranije danas potvrđen 14. slučaj

Iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu ranije je danas potvrđena 14. oboljela osoba od novog koronavirusa koja je hospitalizirana u OB-u Pula, izvijestio je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Radi se o muškarcu koji je došao iz Italije s prvooboljelim pacijentom.

Podsjetimo, jučer je u Hrvatskoj potvrđen 13. slučaj zaraze, a riječ je o hrvatskom državljaninu koji radi u Italiji i hospitaliziran je u pulskoj bolnici.

Kako se doznaje, oboljeli je iz Labina, a radio je u pansionu na skijalištu u talijanskoj regiji Alto Adige. Ima 40 godina.

Radi se o osobi koja radi u Italiji. Tamo je bilo nekoliko bolesnih. Na vrijeme se javio. Nadamo se da nije proširio dalje. Radi se o mlađoj osobi, on je dobro učinio jer se odmah javio. Kontaktirat će se svi njegovi bliži kontakti, kazala je Alemka Marković, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.

Potvrđen 14. slučaj koronavirusa u Hrvatskoj

Obojica zaraženih mladića radili su u ugostiteljskom objektu, i to u dijelu Italije koji ne spada u one najugroženije.

Šest uzorka na testiranju

Ukupno je 365 testiranih uzoraka i u ovom trenutku ima još 6 uzoraka na testiranju.

Pod zdravstveni nadzor do današnjeg dana stavljeno je 5.613 osoba iz područja zahvaćenih epidemijom novog koronavirusa.

Svi koji dolaze iz Italije moraju u karantenu

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je danas na konferenciji za medije da se uvode nove mjere. Za sve Talijane vrijedi karantena ako odluče doći u Hrvatsku, bez obzira iz koje talijanske regije dolazili.

Od danas se provode mjere karantene za sve osobe koje dolaze iz Italije, rekao je Božinović. To je zato jer je Italija proglasila karantenu u cijeloj zemlji, dodao je.

Očekujemo da će broj dolazaka iz Italije biti puno manji, rekao je Božinović.

Potvrđen je 14. slučaj koronavirusa. Riječ je o bliskom kontaktu koji je pod nadzorom. Epidemiološka slika je mirna, nema naznake da virus slobodno cirkulira, rekao je Beroš.

Pratimo situaciju u susjedstvu, poduzimamo mjere. Prije pola sata je završen sastanak s ravnateljima bolničkih ustanova da bi rekapitulirali sve što je do sada napravljeno, rekao je Beroš.

U svijetu više od 117.000 zaraženih

U svijetu je ukupan broj slučajeva zaraze koronavirusom premašio 117 tisuća.

Umrlo je više od 4.000 ljudi, a oporavilo se njih više od 64 tisuće.

U Italiji je u posljednja 24 sata drastično porastao broj mrtvih i zaraženih u epidemiji koronavirusa unatoč uvođenju karantene u Lombardiji i drugim sjevernim regijama u nastojanju da se uspori širenje virusa, što je mjera koju je Svjetska zdravstvena organizacija nazvala odvažnom. U Italiji je zabilježeno 10.149 slučajeva zaraženih ljudi, a 631 osoba je umrla.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

Samo za ovaj utorak zabilježen je najveći broj zaraženih i umrlih u jednom danu. Naime, u samo jednom danu potvrđeno 529 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok su 168 njih preminulo.

Italija je zabilježila najviše smrti od virusa Covid-19 od svih drugih zemalja izvan Kine, gdje je u prosincu počela epidemija.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.