U Grudama održana smotra Sveučilišta u Mostaru

Tradicionalna smotra Sveučilišta u Mostaru održana je danas u dvorani Srednje škole A. B. Šimića u Grudama. Veliki broj maturanata iz Gruda, Širokog Brijega, Posušja i Ljubuškog pokazao je veliko zanimanje za fakultete mostarskog sveučilišta.

Ravnatelj Srednje škole A. B. Šimića Grude, prof. Mladen Leko pozdravio je sve maturante u ime škole, i u ime načelnika Grizelja koji nije mogao sudjelovati na ovoj Smotri zbog ranije preuzetih obaveza, te je izrazio zadovoljstvo dobrom suradnjom sa Sveučilištem u Mostaru koji ove godine prezentira fakultete ovdje u Grudama.

– Želim vam puno sreće, uspjeha i zdravlja. Nadam se da će vas veliki dio uspješno upisati i završiti fakultete u Mostaru te da neće tražiti dalje od Mostara, jer onaj koji ima želju i volju može sve pronaći upravo u Mostaru, istaknuo je ravnatelj Srednje škole prof. Mladen Leko.

U ime svih djelatnika Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa obratio se Mario Mikulić, pomoćnik ministrice, koji je kazao kako smo se danas ovdje okupili samo s jednim ciljem, a to je da vama dragi učenici olakšamo i pomognemo da donesete jednu od najvažnijih odluka u životu. Pozvao je maturante da slobodno pitaju i traže sve što ih zanima, a predstavnici Sveučilišta u Mostaru će im dati sve odgovore ili pomoći kako doći do rješenja.

U ime rektorice Sveučilišta u Mostaru prof. Ljerke Ostojić s par prigodnih riječi obratio se dr. sc. Ivo Čolak koji je uputio srdačne pozdrave svim maturantima i djelatnicima škola, ukratko predstavio Sveučilište, te istaknuo kako u BiH ima ukupno osam javnih sveučilišta, od tih osam samo je jedno jedino na službenom hrvatskom jeziku, a to je Sveučilište u Mostaru, izvan Republike Hrvatske.

Učenici četvrtih razreda dobili su sve potrebne informacije o programima studija, uvjetima upisa, studiranja, nastavnim planom i programom i sve ono što bi moglo zanimati buduće brucoše mostarskog Sveučilišta. Učenici su dobili i promotivne materijale koji su bili izloženi na štandovima koji je organizirao svaki od fakulteta ovog Sveučilišta.

Ukoliko se maturanti odluče na studiranje u Mostaru, u mogućnosti su odabrati: Agronomski i prehrambeno – tehnološki, Ekonomski, Građevinski, Medicinski, Pravni, Filozofski fakultet, Fakultet prirodoslovno – matematičkih i odgojnih znanosti, Fakultet strojarstva i računarstva, Akademiju likovnih znanosti, Fakultet zdravstvenih studija ili Farmaceutski fakultet.
DSC_0123DSC_0131DSC_0138DSC_0153DSC_0155DSC_0176DSC_0181DSC_0196DSC_0204DSC_0230DSC_0234DSC_0246DSC_0248DSC_0261DSC_0263DSC_0272DSC_0273

(www.grude-online.info)

1 komentar

Komentiraj: