Grupa Rondo s pjesmom ”Hercegovci” nastupa na Melodijama Mostara

Na melodijama Mostara 2015., koje će se održati 17. travnja u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, nastupit će i grupa Rondo. Hercegovci iz ove skupine otpjevat će pjesmu ”Hercegovci”. Ljepoti zvuka ove pjesme doprinijet će i lepršavi glas Kristine Zlopaše Sušac.

”Grupa Rondo djeluje već šest godina, a skladba ‘Hercegovci’ prvi je naš zajednički singl. Vjerujemo u ovu pjesmu koja je izišla iz poznate glazbene radionice Boban-Kozina. Ovaj glazbeni dvojac na najljepši način iskazao se u nizu uspješnica, među kojima je i kultna pjesma Hercegovina u srcu’, kaže Kristina koja je samostalno nastupala na Melodijama Mostara tri godine za redom, od 2005. do 2007. godine.

Kristina je nastupila i na Hrvatskom radijskom festivalu 2007. godine te godinu dana potom kad je osvojila festivalsku nagradu prema izboru sponzora festivala. Snimila je ukupno pet pjesama, a ova raspjevana graciozna Hercegovka 2007. godine pobijedila je na izboru za Miss model BiH.

Skladba ”Hercegovci” govori o posebnoj povezanosti Hercegovine i Dalmacije.

”Oduvijek me privlačila i integrirala tematika isprepletenosti i prožetnosti Hercegovine i Dalmacije u duhovnom, kulturološkom, zemljopisnom, religijskom nacionalnom i tradicijskom smislu, odnosno u svim životnim aspektima, kaže Željko Kozina,” autor stihova.

Ranko Boban reče kako je s radošću prihvatio njegove stihove i kako je s lakoćom pristupio njihovom uglazbljenju.

”Melodija je nastala sama od sebe jer su me vodili i nosili stihovi i emocije. Ova pjesma nesumnjivo će dopuniti repertoar veselih, ritmičnih pjesama posvećenih ovim prostorima. Nadam se da će kao i ‘Hercegovina u srcu’ i ova pjesma biti prihvaćena od široke publike,” dodaje Boban.

Kristijan Čarapina naglašava da je glazbena radionica Boban-Kozina Melodijama Mostara dala posebnu dimenziju.

Grupu Rondo čine skupina talentiranih glazbenika, među članovima ove grupe su i glazbenici koji nastupaju u klapama Krš i Studenac, u Akademskom zboru Pro musica te tamburaškom sastavu Ero.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj: