U Galeriji Vrba predstavljena knjiga Borislava Arapovića i izložba ilustracija Vlade Kraljevića – Jabuka.tv

U Galeriji Vrba predstavljena knjiga Borislava Arapovića i izložba ilustracija Vlade Kraljevića

Predstavljanje knjige “Božić jedan davni” autora Borislava Arapovića i izložba ilustracija Vlade Kraljevića održana je u subotu u galeriji “Vrba” u Širokom Brijegu.

Knjiga je kako je i sam autor naveo roman za velike i male. Radnja je smještena u jednom gradiću na Neretvi negdje u Hercegovini u vrijeme drugog svjetskog rata. Junaci knjige su mala Ljuba i njeni roditelji, vlasnici pekarnice.

Knjiga nas podsjeća na osnovne moralne vrijednosti koje mi kao ljudi nikada ne bi trebali zaboraviti, ljubav, empatija…

Borislav Arapović rođen je 11. travnja 1935. u Bišini kraj Nevesinja. Arapović je pjesnik, pripovjedač i prevoditelj. Diplomirao je ekonomiju u Zagrebu i otišao u Švedsku. Radio i studirao u Stockholmu, prešao na slavistiku i 1984. doktorirao. U Stockholmu osnovao i ravnao Institutom za prevođenje Biblije.

Vlado Kraljević završio je akademiju likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu 2005. godine na odjelu grafike u klasi profesora Igora Dragičevića. Radi kao nastavnik likovne kulture i trenutno studira grafički dizajn.

Prvak drame Hrvatskog narodnog kazalištat iz Mostara Velimir Pšeničnik Njirić pročitao je ulomak iz knjige a profesorica hrvatskog jezika Mirela Lovrić je predstavila knjigu, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.