Instagram radi na vertikalnom prikazu storyja – Jabuka.tv

Instagram radi na vertikalnom prikazu storyja

Instagram u posljednje vrijeme radi stalno na ažuriranju svoje aplikacije pa je tako najavio i rad na vertikalnom prikazu storyja što će ga učiniti sličnijim sve popularnijem TikToku.

Inače je vertikalni pregled najčešći način pretraživanja weba i većine društvenih mreža poput Facebooka, YouTube-a, ali i Instagrama, prenosi Klix.ba.

Iz Instagrama su potvrdili da rade na ovakvoj vrsti unaprijeđenja navodeći da će vertikalni prikaz biti praktičniji i prilagodljiviji od dosadašnjih vodoravnih.

Vertikalni storyji bila bi značajna promjena i kada je riječ o fotografijama iako se vjeruje da bi Instagram u ovom slučaju prednost mogao dati videozapisima ukoliko bi želio biti konkurentniji TikToku.

Instagram trenutno radi na algoritmu i cjelokupnom dizajnu.

Opcija još nije javno dostupna i otkrivena je samo u kodu Instagram servisa, a s obzirom na to da je Instagram Vertical Stories trenutno prototip, nije sigurno hoće li opcija biti dostupna svim korisnicima.

Ovaj prototip možda nikada i ne dođe do javnog lansiranja, međutim, sama priča o radu na njemu govori o tome da je Instagram u velikoj mjeri spreman konkurisati TikToku, piše Tech Crunch.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.