U Gacku rođena prva beba ove godine

Sve je manje djece koja će u svojim generalijama imati Gacko kao mjesto rođenja. U posljednje tri godine tek dva dječaka.

Jedan od njih se rodio sinoć u gatačkom Domu zdravlja. Radmila Tepavčević, 23-godišnjakinja iz sela Vratkovići na svijet je donijela vitalnog i zdravog dječaka.

Ovakvi događaji, budući da su rijetki, uvijek izazovu veliko zanimanje i obraduju sve, posebno zaposlene u zdravstvenoj ustanovi u Gacku.

Iskusan tim koji su činili ginekolog Zlatan Ivković i babica Biljana Šupić su nešto prije ponoći pomogli da na svet dođe mali Gačanin.

Doktor Ivković kaže da je porođaj bio lak i brz i ne krije zadovoljstvo što su i porodilja i beba dobro.

“Očekivali smo brz porođaj. Pacijentica se javila sinoć oko 23:10, a porođena je 25 minuta kasnije. Rođen je dječak, 4.1 kg, 56 cm dug, vitalan. Porođaj je bio potpuno prirodan i tekao je bez problema. Prema našem protokolu, ako sve bude u redu, porodilja i dječak će biti otpušteni u tijeku dana“, kaže doktor Ivković.

Nasmijana i vesela Radmila Tepavčevcić kaže da je zadovoljna uvjetima i ekipom. I ona je 1991. godine rođena u Gacku. Sada je dočekala da i sama u ovom porodilištu na svijet donese dijete.

“Nisam baš planirala da se porodim u Gacku, ovo je više bio stjecaj okolnosti, nisam mogla dalje. Ispalo je baš dobro, zadovoljna sam tretmanom ovdje, svi su ljubazni i lijepo brinu o nama. Kod kuće imam još jednog sina koji će uskoro napuniti dve godine. Još nismo odlučili koje ćemo ime dati bebi, to ćemo zajedno, kad dođemo kući”, priča za portal Moja Hercegovina raspoložena Radmila.

Evidencije Doma zdravlja pokazuju da je od početka godine do danas Gacko postalo bogatije za 69 djece.

(MojaHercegovina.com)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.