U FBiH zabrana javnih okupljanja, rad restorana i kulturnih institucija – Jabuka.tv

U FBiH zabrana javnih okupljanja, rad restorana i kulturnih institucija

Niz mjera koje su obavezujuće za sve vlade u Federaciji Bosne i Hercegovine donesen je u utorak navečer na sastanku Federalne uprave civilne zaštite u Sarajevu zbog pandemije koronavirusa.

Kako je pojasnio direktor Federalne uprave CZ Fahrudin Solak zabranjuje se svaki vid javnog okupljanja, rad kafića, barova, restorana, uslužnih objekata te rad kulturnih institucija, poput kinodvorana, kazališta, muzeja, galerija i slično.

Izuzeće su objekti koji rade dostavu hrane, kao i narodne kuhinje, ali uz poštivanje epidemioloških standarda.

Po Solakovim riječima, radi se o prvom setu mjera koje će se možda dodatno proširiti.

Mjere su teške. Imali smo sastanke s poljoprivrednicima, poslodavcima. Ovo je sve u službu zaštite ljudi, poručio je.

Obustava rada ugostiteljskih i kulturnih objekata stupa snagu u srijedu, 18. ožujka, od 6:00 sati.

Solak je naglasio da su ove mjere obavezujuće za sve vlade u FBiH, kao i to da će se dopunjavati u danima koji slijede, u ovisnosti od epidemiološke situacije.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(Fena)


12 komentara

  • Zasto se ne pridrzava zhz zabrana treba sve kaznit i to dobro opalit po dzepu izgleda da je ovde narod stoka pa manipulisu gazde sa narodom federalci kaznite ih i to astronomskom kvotom!!!

  • Ocito da su i nasoj Zupaniji bitnije Gazde, lopovi njihova zarada nego ljuddki zivoti. Stoka. Je li i za ovo kriv Bakir ili Komsic. Oni svoje gradane stite, barem prevencijom. Treba li Siroki ili Ljubuski, Grude imati vise zarazenih od Kantona Sarajevo.. Otrijeznite se ,, zadtitite ljiske zivote koji su puno vazniji od zarade ovih nezasitnih mocnika koji su u samoizolacij… Ispada da su njihovi zivoti vrijedni od tisuce drugih obicnih ljudi, gradana…

  • ZHŽ je najvece leglo kleptomana, licemjera i zatucanih idiota koji su se nakrali pare u citavoj BiH. Ljudi ovdje stvarno kontaju da zive u nekoj imaginarnoj drzavi ili svijetu, da se na njih odredbe BiH ne ticu nikako. Znaci ne postuju se drzavni praznici, zakoni, proglasi, pa evo i sad ove zabrane, ali ce znat zato kasnije plakat kad bude trebalo traziti olaksice i sve ostalo na ionako utajeni porez. Pa ovaj hercegovacki krkanluk i bezobrazluk nema nikakvih granica. Dabogda vas SVE kaznilo sa 100 000 KM ko god je da nas ”o svom poslu” i na svoju ruku otvorio mimo zabrane! Jebem vam mater svima.

  • Moj šef se voza sa ženom popio bi negdi kavu ali neeeeeeeeeeeeeemaaaaaaaaaaaa. Zaaaaaaaatvoooorenoooooooooooo. A ona sva ponosita misli da je voli. Da nema korone sidila bi u kući ili prpala u bašči dok on ganja i laže

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.