U četvrtak u HNK Mostar repriza hit predstave ”Brat magarac”

Na daskama HNK Mostar, u četvrtak, 3. prosinca 2015. godine bit će odigrana nova uspješnica naše kazališne kuće – Brat Magarac, autora Renea Medvešeka a u režiji Lawrencea Kiirua, gosta iz Zagreba.

U nepunih mjesec dana, Brat magarac je izveden četiri puta, a predstavu do sad pogledalo 1500 osoba što dokazuje kako Mostar i Hercegovina postaju „opsjednuti teatrom“. Predstava „Brat magarac“ donosi nam slike iz života jednog od najvećih svetaca katoličke crkve svetog Franje Asiškog a nastala je prema tekstu istaknutog hrvatskog glumca i redatelja Renea Medvešeka.

Za HNK Mostar predstavu je postavio Lawrence Kiiru, redatelj rođen u Keniji koji je nakon studiranja na Akademiji scenskih umjetnosti u Zagrebu ostao u Hrvatskoj živjeti i raditi.Praizvedena prije petnaest godina u Zagrebačkom kazalištu mladih, predstava je polučila ogroman uspjeh, o kojemu je nepodijeljeno svjedočilo zanimanje publike i kritike.

Predstava „Brat magarac“ u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru donosi optimizam i radost onako kako je sveti Franjo širio oko sebe za vrijeme svog ovozemaljskog života. “Bratom magarcem” sveti Franjo je nazivao svoje tijelo na kojemu je putovao do sestre Smrti. Kroz predstavu ćemo upoznati likove iz njegovog života: njegove roditelje, prijatelje, svetu Klaru, biskupa, papu i turskog sultana.

Slika je to jednog dalekog, prošlog svijeta toliko sličnog ovom današnjem i jednog života koji je obilježio buduća stoljeća.Scenografiju za predstavu potpisuje Stefano Katunar, autor glazbe je Gabrijel Prusina.

U predstavi igraju: Robert Pehar, Jelena Kordić Kuret, Velimir Pšeničnik Njirić, Sanda Krgo Soldo, Miro Barnjak, Nikolina Marić, Ivan Skoko, Bojan Beribaka, Anja Rikalo, Marijo Bevanda i Anto Bralo.

Ulaznice za petu repriznu izvedbu, u četvrtak, 3.12.2015. mogu se se rezervirati na broj telefona 063 879 290, putem Facebook stranice Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru te e-mailom: hnkmoshnkmos@gmail.com.

Ulaznice po cijeni od 10 KM, za učenike.studente i umirovljenike 5 KM, također se mogu kupiti na blagajni kazališta radnim danom od 10 do 15 sati te sat vremena prije početka predstave.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: