U Mostaru premijerno izvedena predstava ”Brat magarac”

Ansambl Hrvatskog narodnog kazališta Mostar u četvrtak je na Maloj sceni HNK-a u Mostaru premijerno izveo predstavu ”Brat magarac” redatelja Lawrencea Kiirua.

Riječ je o predstavi koja govori o životu jednog od najvećih svetaca katoličke crkve svetom Franji Asiškom, a nastala je prema tekstu hrvatskog glumca i redatelja Renea Medvešeka.

Redatelj Kiiru, kojemu je ovo druga predstava u HNK-a (“Noćna gušterica”), pohvalio je ansambl ovog kazališta, kazavši kako mu je bilo zadovoljstvo surađivati radeći na predstavi ”Brat magarac”.

”Ova predstava govori o životu i radu Franje Asiškog koji je bio veliki ne zbog propagiranja kršćanske vjere, nego prvenstveno zbog toga što je propagirao stvari koje su svima nama potrebne u svakodnevnom životu, a to su dobrota i poniznost,” kazao je redatelj Lawrenca Kiiru, dodavši kako ga je upravo to privuklo da radi tu predstavu.

Naš medijski pokrovitelj Jabuka.tv donosi galeriju fotografija sa večerašnje premijere Brata magarca 🙂

Posted by Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru on 12. studeni 2015

Glumica Jelena Kordić Kuret, koja je ujedno i asistentica režije u predstavi, kazala je kako je najveća kvaliteta ove predstave to što se o Franji Asiškom govorio, ne isključivo kao o jednom svecu, već kao običnom čovjeku od krvi i mesa s kojim se svi mogu poistovjetiti.

”Priča je to o čovjeku sa svim njegovim previranjima, borbom unutar sebe, s okolinom, i priča o mentalnoj snazi jednog čovjeka da bez obzira što je bio neshvaćen od društva u kojem živi, da ustraje u svojoj vjeri i svojoj misiji. To je jedna divna i inspirativna poruka”, kazala je Kordić Kureta.

Scenografiju za predstavu potpisuje Stefano Katunar, a autor glazbe je Gabrijel Prusina. U predstavi igraju Robert Pehar, Jelena Koridć Kuret, Velimir Pšeničnik Njirić, Sanda Krgo Soldo, Miro Barnjak, Nikolina Marić, Ivan Skoko, Bojan Beribaka, Anja Rikalo, Marijo Bevanda i Anto Bralo.

U petak, 13. i subotu 14. studenoga održat će se prva i druga repriza predstave. Ulaznice za reprizne izvedbe su već u prodaji i mogu se rezervirati na broj 063/990-984, putem Facebook-a, te mailom: [email protected], kao i na blagajni HNK-a od 10.00 do 15.00 sati ili sat vremena prije početka predstave.

Cijena ulaznice je 10 KM, za učenike, studente i umirovljenike 5 KM.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.