U četvrtak novi kulturni događaj u Franjevačkoj galeriji Široki Brijeg

U četvrtak 19. travnja 2018. godine u Franjevačkoj galeriji Široki Brijeg bit će upriličeno predstavljanje monografije “Fra Jaki Joakim Gregov: Kiparski brevijar”.

Autorica ove monografije je likovna kritičarka Andriana Ciprić, koja živi i radi u Kanadi. Autorica je u ovoj monografiji stručno i marljivo prikupila rasutu građu i objedinila najveći dio radova nastalih tijekom 40 godina stvarateljskoga umjetničkoga rada svećenika i akademskoga kipara fra Joakima Jakija Gregova.

Fra Joakim je sposoban stvarati umjetnička djela s posebnom ljepotom i strašću. Odabirom njegovih djela nastojala sam prikazati da je doista poseban umjetnik, rekla je Ciprić prigodom predstavljanja monografije u Virovitici.

Kiparski brevijar” sažima čak četiri desetljeća iznimno plodnoga rada fra Joakima Jakija Gregova, rodom s Pašmana, a koji danas živi na Hvaru. Riječ je o posebnom djelu u kojem se nalaze čak 72 različite kritike, po jedna zasebna za svako prikazano djelo.

Početak predstavljanja monografije bit će u 19.30 sati.

Podsjetimo, u širokobriješkoj Franjevačkoj galeriji u tijeku je i izložba “Makemono/Kakemono sarajevske grafičarke Marine Finci, koja će biti  dostupnom za razgledavanje do 30. travnja 2018. godine.

U Širokom Brijegu izložene grafike istočnjačkoga duha

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.