Plesačice Zrinjskoga osvojile 11 odličja u konkurenciji 3.000 natjecatelja | Jabuka.tv

Plesačice Zrinjskoga osvojile 11 odličja u konkurenciji 3.000 natjecatelja

Uspješni natjecatelji Športskoga plesnoga kluba Zrinjski sudjelovali su na InterDance Festivalu 2018. u Sarajevu, najvećem regionalnom natjecanju u modernim plesovima, koje je trajalo tri dana, a vratili su se u Mostar s odličnim rezultatima.

Ovo je osmo izdanje InterDance festivala, a u proteklih sedam godina izrastao je u najkvalitetniji plesni događaj u široj regiji. Mnogi ga nazivaju i prvenstvom Jugoistočne Europe, jer okuplja prvake svih država regije, koji se natječu za titulu najboljih u svojim kategorijama.

Na festivalu je nastupilo oko 3.000 plesača iz 7 država, među kojima i brojni državni prvaci te finalisti, prvaci i viceprvaci europskih i svjetskih prvenstava.

Natjecanja u okviru festivala su u službenom kalendaru Međunarodne plesne organizacije (IDO) te najboljima donose bitne bodove i status na rang listama, a održavaju se prema pravilima IDO-a i Saveza modernih plesova u Bosni i Hercegovini.

Plesači Športskoga plesnoga kluba Zrinjski sudjelovali su sa 16 koreografija u Performing Arts plesnim disciplinama te su iznimno ponosni na osvojenih osam zlatnih odličja te tri srebrna odličja.

Za natjecatelje ŠPK Zrinjski nema odmora, jer ih uskoro očekuje međunarodno natjecanje u Zagrebu, priopćeno je iz ŠPK Zrinjski.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: