U BiH počela izborna šutnja!

Danas u sedam sati počela je izborna šutnja i trajat će do zatvaranja glasačkih mjesta, u nedjelju 7. listopada u 19 sati. Vrijeme je to u kome nije dozvoljena bilo kakva izborna promocija, piše BHRT.

Danas je dan u kojem građani mogu u miru razmisliti o svim izbornim obećanjima, ponudama stranaka, o političkim pritiscima, napadima, obračunima, načinu na koji su stranke vodile kampanju. Danas treba sve to odvagati, odlučiti kome dati povjerenje i sutra biti na biralištu.

Iz Regulatorne agencije za medije uz svake izbore upozoravaju kako “24 sata prije otvaranja biračkih mjesta na području BiH ne smije biti nikakvog medijskog izvještavanja o bilo kakvoj aktivnosti koja se odnosi na političku i izbornu kampanju te da razdoblje izborne šutnje traje do zatvaranja biračkih mjesta”.

Do zatvaranja biračkim mjesta zabranjeno je objavljivati rezultate istraživanja javnog mnijenja u vezi s glasanjem i izborima.

Danas bi mogao biti lijep dan za građane, birače. Posebno ako u ponedjeljak shvate da su pridonijeli porastu optimizma i vjere da bi Bosni i Hercegovini moglo krenuti na bolje.

Dan kao stvoren za odmor, razmišljanje i pripremanje za sutrašnju važnu odluku!

(www.jabuka.tv)

 


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.