Bizarna dječja “igra” sve učestalija među osnovnoškolcima, policija još ne zna razlog

Prema pisanju srbijanskog Telegrafa, djeca sve češće izmišljaju otmice. Razlog za ovakve bizarne stvari još se ne zna.

Povod za osvrt na najnovije “dječje aktivnosti” je najnovija prijava navodnog pokušaja otmice djevojčice u beogradskom naselju Žarkovo, koji se dogodio 1. listopada usred dana u blizini OŠ “Ljuba Nenadović”, a koji je uznemirio cijelu Srbiju.

Četiri slučaja za mjesec dana

Kako Telegraf doznaje, za samo mjesec bila su četiri prijavljena pokušaja otmice na Čukarici. Čak dva su izmislila djeca, za jedan su krivci roditelji, a četvrti nije još riješen.

U ovakvim situacijama dječja mašta može izmaknuti kontroli i prouzročiti mnogo gori scenarij – paniku među vršnjacima, djecom, roditeljima. Sve je počelo 5. rujna, kad je prijavljen pokušaj otmice ispred vrtića i roditelj je prijavio nestanak djeteta. Istragom je utvrđeno da je u pitanju dijete razvedenih roditelja i da se takvi incidenti često događaju u toj obitelji te da, kad god netko od roditelja zakasni po dijete, drugi roditelj diže paniku, prenosi Večernji list.

Izmišljene priče

Četiri dana kasnije, 9. rujna, dvojica dječaka ispričala su roditeljima da je, dok su se igrala u parku s prijateljicama, auto stao, iz njega su izletjeli “neki ljudi” i ubacili njihove prijateljice u prtljažnik.

Detaljnom istragom je ustanovljeno da je priča izmišljena i da su djevojčice cijelo vrijeme bile kod kuće. Posljednji slučaj “igre” prijavljen je 12. rujna, policija je dobila prijavu da se djevojčica vraćala iz škole, kada su je, navodno “neki ljudi pokušali uvući u auto”. Počela je vrištati i pobjegla je, a roditelji su slučaj prijavili policiji.

Detaljnom istragom i pregledanjem snimki sigurnosnih kamera, ustanovljeno je da je slučaj izmišljen.

Situacija od 1. listopada, koju su prijavili roditelji učenice OŠ “Ljuba Nenadović”, i dalje je u fazi istrage, policija se trudi otkriti što se dogodilo i je li prijava osnovana.

Nije poznat razlog nastanka ove dječje “igre”, ali zanimljiva je činjenica da je jedan detalj u svakoj verziji pokušaja otmice isti: uvijek je u pitanju vozilo, često kombi, i uvijek je vozač muškarac. Primjerice, dijete se vraćalo kući poslije škole, vozač crnog kombija je pokušao natjerati djevojčicu da uđe u vozilo, a ona je uspjela pobjeći i stići kući.

Slučaj je prijavljen policiji, a onda se pojavila informacija da je iz još dvije škole na Čukarici prijavljen identičan slučaj.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.