Tuzla: Hrvatu Nikoli Đuriću slomljena čeljust, tvrdi da je napad na nacionalnoj osnovi | Jabuka.tv

Tuzla: Hrvatu Nikoli Đuriću slomljena čeljust, tvrdi da je napad na nacionalnoj osnovi

Od psovki, do sustavne krađe šume i drugih pritisaka, obitelj Nikole Đurića godinama se u Tuzli suočava s pritiscima, a sve je kulminiralo u ponedjeljak poslijepodne kada je ovaj 89-godišnjak napadnut nedaleko od kuće te je zadobio teže ozljede.

Naime u ponedjeljak 23. travnja ovaj je starac, koji inače živi sam u obiteljskoj kući, krenuo prema obližnjoj kladionici kako bi skratio vrijeme. Oko 17.30 sati se dogodio incident. Naime, nedugo nakon što je ušao u kladionicu, započeo je na njega vikati tada njemu nepoznati muškarac kojega do tada, po vlastitom kazivanju, niti je vidio niti čuo. Uslijedile su uvrede, a zatim i brutalni napad koji je, s obzirom na Nikoline godine, mogao završiti fatalno.

Po Nikolinim riječima, koji jako otežano uspijeva govoriti, on se ipak pokušao obraniti, no s dvostruko mlađim Almirom Halilovićem nije imao izgleda.

Ime je problem

Nikoli je slomljena čeljust te su mu nanesene teže tjelesne ozljede u predjelu glave. On sa sigurnošću ne može tvrditi je li ga udarao samo Halilović. Nedugo nakon incidenta odvezen je na Odjel urgentne medicine. Tamo je liječnik konstatirao kako mu je polomljena čeljust na dva mjesta te da ima kontuzije na više mjesta u predjelu glave.

Napravljen je i CT pregled te je utvrđeno kako ipak nisu zabilježene ozljede na mozgu. Unatoč tome što je čeljust jako stradala, liječnik je procijenio kako se ne može izvesti operativni zahvat jer nije sigurno da bi se probudio nakon primljene narkoze. Procijenio je ipak kako bi čeljust mogla sama zarasti za nekoliko tjedana.

U međuvremenu Nikola se sada mora odmarati te je dobio antibiotike i lijekove protiv bolova. Jede i pije tekućinu samo uz pomoć slamke, a pomaže mu sin Vlado, jedan od osnivača HDZ-a i Hrvatskog vijeća obrane u Tuzli. Nikola je naveo kako je cijeli život, skoro stoljeće, proveo u Tuzli te da je tu rođen, ali da takvo nasilje nije do sada doživio.

On je došao napasti me i posve sam siguran da je to učinjeno s predumišljajem. To je posve pouzdano. Očito je kako mu je samo moje ime bilo problematično. Samo to, kaže Nikola. Za njega dvojbe nema da se radi o napadu na nacionalnoj osnovi.

Taj razbojnik me nije poznavao niti smo ikada komunicirali. Niti sam kome dužan. Sada je pitanje tko ga je poslao. Nas odavde žele istjerati. Nalazimo se na jako dobrom mjestu i očito to nekome smeta, tvrdi ovaj 89-godišnjak. On ističe kako je o napadu informirana i policija.

Atraktivna lokacija

Naveo je, međutim, kako dulje vrijeme njegova obitelj ima problema s pljačkama imovine te prijetnjama i zastrašivanjem. U posljednjih 20 godina posjekli su im čak 11 duluma šume.

Nikada nitko nije priveden. Skandal je to. Svi lopovi koji kradu i ugljen, tek su onda privedeni, ocijenio je Nikola Đurić.

Dio razloga za ranije, ali i najaktualnije, nasilje moglo bi biti povezano s time da Đurići imaju jednu obiteljsku kuću na iznimno atraktivnoj lokaciji u tuzlanskome naselju Solana na zapadnome ulazu u grad.

(Večernji List)


10 komentara

 • Osveta dragi moji ljudi,ne se povlačit.
  Did je star nema šta izgubit a more sa sobom povuć bar deset ljudi Abrahamu…
  I to omladine pa da se drugi put islamski radikali zamisle kad pođu uzimat tuđe.

 • Policija nije ništa učinila….Jasno je zašto. I jednonacionalnoj (muslimanskoj) policiji smetaju Hrvati. Da je bilo obratno (da je Hrvat napao muslimana), policija bi sve poduzela da se napadač privede i kazni. Posrana držav.

 • Možda je hrvat hrvata udario to je taktika hdz taj lopovluk što oni rade ništa me nebi čudio jer ko je ubio malog u širokom jesu li muslimani ili stativa😂😂😂

 • Koliki kreten moras biti da dignes ruku na covjeka koji ima skoro 100 godina…ma bez obzira na razloge…
  Odmah smijeniti one koji su trebali a nisu nista poduzeli!
  Uostalom zasto se cudimo…pa sve u drzavi nam je ovako!

 • Ima toga i u Širokome i to već dugo .
  Otimaju ,kradu zastrašuju ,nema tuđi nego sve svoji.
  Ovdje starac nezaštićen ,u jednom selu teško bolesna osoba zastrašivana godinama ,niko ni prstom nije pomako pravdi .
  Policija ,sud sve fini i pošteni ,ali doći će dan pred Božjim sudom.
  Oteto je uvijek prokleto.

 • Široki je naj multietičniji grad u BiH svaka firma bilo građevinska bilo obućarska a za ove na crno da i ne govorimo ima bar po desetak muslimana ženama u viku psuju mrtve kosti roditelja i nikom ništa po širokom su se prodavala drva posječena u hrvatskim šumama i mi se čudimo u Tuzli prebili hrvata

 • Prvi komentar čista petica.Leutar,Anđelići..Kafadar..i ini Hrvati.Ovo je samo jedan u nizu ali sa istim ciljem i istim efektom.Zastrašiti,protjerati etički očistiti od Hrvata.A država šuti,sudstvo nula i podsmjesi njihova naroda.Tuga.Zato prvi komentar je jedini pravi odgovor.

Komentiraj: