Đoković ima bolest koja mu život može pretvoriti u pakao

Novak Đoković dugo godina bio je na čelu teniske ljestvice, a onda je naglo promijenio ishranu, jako smršavio i na terenu polagano ispao iz forme.

Poznati švicarski stručnjak Jürg Hösli, koji ima Institut za nutricionističke dijagnoze, tvrdi da je Đoković bolestan te da mora promijeniti način prehrane.

Sjećam se koliko sam mu se divio gledajući ga na terenu. A onda sam čuo za njegov plan da potpuno promijeni prehranu i samo sam se zapitao koliko će izdržati. I evo, već se vide posljedice. On boluje od ortoreksije, koja naizgled djeluje kao zdrava prehrana. I upravo zbog toga Novak nije svjestan posljedica koje je dugoročno ova dijeta ostavila na njega, rekao je Hösli.

Ortoreksija (lat. orthorexia nervosa) označava stanje tijekom kojeg je osoba opsjednuta zdravom prehranom. Osobe koje boluju od ortoreksije često imaju simptome anksioznosti koji mogu biti povezani s anoreksijom ili drugim poremećajima prehrane, prenosi Večernji List.

Đoković je na dijeti koja podrazumijeva izbjegavanje šećera, ali koliko god to djelovalo dobro, dugoročno je izuzetno štetno za organizam. S vremenom sportaš osjeća sve veći umor, razvijaju se upale, alergije, a pada  i imunitet… Ne znam kakve su njegove nuspojave, ali osobe koje boluju od toga sve su podložnije stresu, sve manje spavaju, a poslije spavati mogu samo uz pomoć lijekova. Takve osobe znaju izgubiti povezanost s prijateljima, pasti u depresiju pa čak imaju i suicidalne misli – zaključio je Hösli.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.