ŽZH: Poznati dileri uhićeni u akciji “Gastarbajter”

Nakon višemjesečnoga rada na otkrivanju počinitelja i dokumentiranju kaznenih djela, po nalogu i pod nadzorom Županijskoga tužiteljstva ŽZH policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, u suradnji s djelatnicima MUP-a ŽZH, u akciji “Gastarbajter” slobode su lišili 10 osoba, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Nakon kriminalističke obrade, 5 osumnjičenika predano je u nadležnost Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Njih se dovodi u vezu s kaznenim djelima neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, nedozvoljenoga držanja oružja i zlouporabe položaja ili ovlasti.

Ž.M., T.I., I.A., J.P. i I.K. sumnjiče se da su kao organizirana skupina ljudi prodavali i stavljali u promet opojnu drogu kokain, heroin i marihuanu, te na taj način počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge iz čl. 238 st. 2. i čl. 238 st. 1 KZ FBiH, izjavio je za portal Jabuka.tv, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću ŽT ŽZH Josip Aničić.

Epilog “Gastarbajtera” u zapadnoj Hercegovini: Uhićeno 10 osoba s kokainom i oružjem

J.P. se sumnjiči da je, pored toga, počinio i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371 st. 1 KZ F BiH, dok se T.P. sumnjiči za kazneno djelo zlouporabe položaja ili ovlasti iz čl. 383 st. 1 KZ F BiH.

Nakon što se osumnjičenici ispitaju u Županijskom tužiteljstvu ŽZH, odlučit će se o podnošenju prijedloga za određivanje pritvora.

(www.jabuka.tv)