Epilog "Gastarbajtera" u zapadnoj Hercegovini: Uhićeno 10 osoba s kokainom i oružjem | Jabuka.tv

Epilog “Gastarbajtera” u zapadnoj Hercegovini: Uhićeno 10 osoba s kokainom i oružjem

Po okončanju aktivnosti u okviru operativne akcije “Gastarbajter“, izvedene na širem području Županije Zapadnohercegovačke, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu lišili su slobode ukupno 10 osoba.

Lišenje slobode provedeno je po Naredbi Tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke zbog postojanja osnova sumnje da su navedene osobe počinile kazneno djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 2.) Kaznenoga zakona Federacije BiH u vezi s kaznenim djelom “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1.) Kaznenoga zakona Federacije BiH, a sve u vezi s članom 54. Kaznenoga zakona Federacije BiH.

Tijekom vršenja pretresa na nekoliko lokacija pronađeno je i privremeno oduzeto: 14 mobitela, za koje postoji osnovana sumnja da su korišteni u telekomunikacijama prilikom krijumčarenja opojne droge; jedan paket s oko 100 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain i oko 17 grama bijele praškaste materija koja također svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu kokain, a koja je podijeljena u manje pakete radi daljnje prodaje; puška “M 48” i 13 metaka.

Nakon kriminalističke obrade, osobe lišene slobode bit će predane postupajućem tužitelju Tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke, priopćeno je.

ŽZH: Šest osoba uhićeno zbog kokaina i oružja, pretresi na više lokacija

(www.jabuka.tv)


12 komentara

Komentiraj: