“Zločin bez kazne”: Culej oštrim riječima otvorio izložbu o Domovinskom ratu

Izložba o Domovinskom ratu “Zločin bez kazne“, u organizaciji HDZ-ova zastupnika Steve Culeja koja tematizira pogibiju 12 redarstvenika u Borovu Selu 2. svibnja 1991. godine, otvorena je u petak u Hrvatskom saboru.

U nazočnosti ministra branitelja Tome Medveda i desetak saborskih zastupnika, Culej je naveo kako se obilježava “100 godina zločina nad Hrvatima bez kazne”, vrativši se na “1918. godinu, Trg bana Jelačića i Grgu Anđelinovića koji je poubijao Hrvate”. Ističe da je riječ o 100 godina zločina nad Hrvatima bez osude zločina, bez procesuiranja, sankcioniranja i kazne za one koji su počinili zločine nad hrvatskim narodom.

Svaka žrtva od 12 redarstvenika vjerojatno je spasila desetke tisuće Hrvata u Domovinskom ratu jer je svojom smrću upozorila cijelu Hrvatsku”, istaknuo je Culej. Policajci-specijalci toga su dana podmuklo uvučeni u Borovo Selo, a nisu bili pripremljeni na ono što ih je tamo čekalo – pobunjeno lokalno (srpsko) stanovništvo potpomognuto četničkim postrojbama iz Srbije, odredima Dušan Silni i Bijeli orlovi danas poznatoga zastupnika srpske Narodne skupštine Vojislava Šešelja, rekao je.

Oni su izvršili zločin nad 12 redarstvenika koji su naivno, nepripremljeno i neadekvatno obučeni ušli u tu akciju i uvučeni u nešto što im se davno spremalo od vjekovnoga neprijatelja, kazao je Culej, podsjetivši da su redarstvenici, ne samo ubijeni nego i mučeni za života.

Poručio je kako je u Borovu Selu specifično to što je cijelu akciju pobune vodila bivša JNA koja se stavila na stranu terorista i pobunjenika.

Culej je govorio i o sudbinama velečasnoga Ivana Burika i doktora Ivana Šretera, mirotvorca i humanista koji je pomagao i Srbima i Hrvatima, a koji je nakon zarobljavanja trebao biti razmijenjen za dva srpska liječnika.

On nije razmijenjen, cijelu akciju vodio je Slavko Degoricija, a glavnu ulogu u njegovu spašavanju trebao je imati jedan saborski zastupnik koji svakodnevno glumi mirotvorca i napada i vrijeđa Domovinski rat, hrvatske branitelje koji “proizvode fašizam u hrvatskom društvu” kojega nema, svakodnevno u Hrvatskom saboru razara ono što je Domovinski rat napravio, a to je pomirba, oprost, pomirenje zbog budućnosti i onih koji dolaze iza nas, ustvrdio je zastupnik.

Rekao je i kako je aktualna izložba po treći put upriličena, jer se u Saboru svakodnevno raspravlja o povijesti i govori se o zločinima Hrvata nad Srbima ili bilo kome, ali se u isto vrijeme zataje svi zločini koji su počinili nad Hrvatima oni koji sjede u Saboru, veličajući neka prošla vremena i govoreći da je Hrvatska nastala 1945. godine.

Hrvatska država, zahvaljujući kojoj i oni sjede ovdje u Saboru, nastala je na žrtvi 12 redarstvenika, dr. Šretera i velečasnoga Burika i to je istina o Domovinskom ratu. Ubijani su pod nazivom da su fašisti i ustaše, a danas nam nameću iste teze, iste nazive, tko zna s kojim planom. Dobro mi je znano zašto mnogih ovdje nema, nikad oni neće doći ni na jednu izložbu jer njih interesira samo laž iz prošloga rata, a istina iz Domovinskoga rata ih ne interesira jer oni su ciljano s tko zna kakvim petokolonaškim zadatkom nastavili ono što nije dovršeno, zaključio je Culej.

(Hina)


1 komentar

 • Što je drugo M.Pupavac doli četnik bez brade, odnosno, obrijani četnik .
  Taj mrzitelj Hrvatske danomice poput krtice rovari protiv Hrvata i protiv neovisne hrvatske države za koju(ipak) s pravom ,s obzirom na političare koji je vode , moramo postaviti pitanje je li doista suverena i neovisna kao što bi trebala bit!
  M.Pupovac i ostala velikosrpska družina , predvođena mitomanskom i licemjernom srpskom pravpslavnom crkvom, koja nema nikakve blaage veze ni s univerzalnim pravoslavljen ni s krščanstvom , koristi svaku prigodu da ocrni hrvatski narod i ponovno se kao proteklih stotinjak godina služi lažima koje graniče s zdravim razumom , kada je u pitanju Hrvatska.
  Nikakva laž , pa i njaveća o Hrvatima , njima nije dovoljna da bi se iz balkanskih i raških gudura lažima oblatila Hrvatska i Hrvati pod svaku cijenu.
  Toliko je na nas Hrvate iz tih balkanskih vukojebina bačeno i prosuto laži , da to prelazi granice ljudskog uma. To je zlo koje svoje uporište i korijene ima u nečemu što izlazi iz ljudskih okvira i to je zlo koje ima korijene u samom zlom srcu onih koji se ne mire sa istinom i pravdom.
  CULEJ,DOBRO GOVORI ALI GRIJEŠI ,SAMO U JEDNOM ,NAIME, TU NIJE RIJEČ SAMO O PETOJ KOLONI KOJA UPORNO DESETLJEČIMA ROVARI PROTIV HRVATSKE DRŽAVE. ONI SU OPĆEPREPOZNATI KAO SMUTLJIVCI I NEPRIJATELJI SVAKE HRVATSKE DRŽAVE .,I TO NE SKRIVAJU ALI PRAVA OPASNOST PO HRVATE DOLAZI OD ŠESTE KOLONE A TO SU ONI MEDJU NAMA KOJI SE PREDSTAVLJAJU HRVATIMA I GLUME DA SU HRVATI A U STVARNOSTI, OTVORENO MANJE, A VIŠE PRIKRIVENO I ISPOD ŽITA RADE PROTIV INTERESA HRVATSKE DRŽAVE I HRVATSKOG NARODA,….
  Njih se treba najviše paziti i biti spreman na njihove mutne i prljeve planove u svezi s budučnoću i sudbinom hrvatskog naroda.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.