Tuzla City predlaže: Odigrati utakmice Kupa u lipnju, a u srpnju nastaviti prvenstvo | Jabuka.tv

Tuzla City predlaže: Odigrati utakmice Kupa u lipnju, a u srpnju nastaviti prvenstvo

Hoće se nastaviti Premijer liga ili će se sezona završiti za zelenim stolom bit će ili bi barem trebalo biti poznato idućeg tjedna.

Nekoliko klubova se jasno i glasno zalaže za nastavak, nekoliko je neodlučno, dok su neki protiv. Dakle, podjela ima. Poznavajući situaciju u BiH to je sasvim očekivano, pa će, kakva god odluka bude sigurno biti nezadovoljnih, piše Sportsport.ba.

FK Željezničar je nedavno iznio nekoliko konkretnih prijedloga s datumima za završetak sezone. Klub s Grbavice su već podržali NK Široki Brijeg, FK Tuzla City i FK Velež. 

Konkretan prijedlog za završetak sezone ima i FK Tuzla City. Tuzlanski klub je i na sastanaku klupskog rukovodstva ostao pri stavu da se sezona može završiti.

U Tuzla Cityju su mišljenja da se prvo treba odigrati Kup BiH, a zatim okončati ligaški dio natjecanja Koliko je to izvodivo u praksi? Uzimajući u obzir datume i epidemiološku sliku čini se realnim.

Kako u RS-u nogometa neće biti prije 1. srpnja, a u završnici Kupa BiH igraju klubovi iz Federacije Tuzla City predlaže da Željezničar, Zrinjski, GOŠK i Široki Brijeg od 20. do 26. lipnja odigraju polufinalne dvobojei finalni susret.

Prije toga bi bilo neophodno da i Krizni stožer civilne zaštite FBiH da zeleno svjetlo profesionalnom sportu, što je s obzirom na konstantno ublažavanje mjera i izuetno povoljnu epidemiološku sliku pitanje dana.

Preostalih 11 kola bi se igralo u srpnju i početkom kolovoza, točnije od 1. jula do 5. kolovoza  Ovakvom scenariju u prijedlog ide i moguće prolongiranje krajnjeg roka za završetak sezone (2. kolovoza prema trenutnoj situaciji op.a.).

Premijerligaški klubovi sa cijelog prostora BiH će od ponedjeljka moći početi s treninzima. Prije toga će biti ili su već testirani na koronavirus kao što je slučaj s Tuzla Cityjem. Tako bi imali minimalno četiri tjedna za pripremno razdoblje.

Pred čelnicima NFSBiH i klubovima je nekoliko izuzetno važnih i neizvjesnih dana. Sat otkucava i konačna odluka se mora donijeti pa će neko prije ili kasnije morati preuzeti odgovornost i “presuditi”.

NK Široki Brijeg: Prvo testiranje na koronavirus, a onda treninzi

U Zrinjskom dva dana testiranja, od ponedjeljka se kreće s treninzima

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Tuzla sity bravo slaze se i siroki.Treba zavrsit kup.Mi smo za iz nk siroki.Ne moramo mi izvuc gosk u polufiinalu isto nam je moze i zeljo i zrinjski jer kad je kup u pitanju svi oni znaju da smo mi jedna izuzetno jaka ekipa.Ako izvucemo zelju oni ce bjezati od lopte kao i 2017.Onda u finalu zrinjski a oni imaju iskustva i znaju kako se bjezi od lopte kad igraju sa nama.Nema na cemu.Hvala vama.

    • Točno se vidi da lijekove uzimaš na svoju ruku! Bolan otiđi u doktora da ti propiše da valja terapiju, ti se samo truješ tako uzimajući lijekove koji ti padnu pod ruku.

  • Komentar 18.svibanj 10:19..JADAN TI.JESU TI POMOGLI LIJEKOVI.Stalno ih spominjes i vapis za njima..Evo ima price da ce se ukinuti komentari.Sta ces onda jadnice bolesni.

Komentiraj: