HNS vrbuje nogometaša iz Argentine da zaigra za Vatrene: Zvao me neki Davor Šuker…

Matko Miljević, talentirani 19-godišnji nogometaš iz Argentine, mogao bi zaigrati za Hrvatsku.

Otkrio je to talentirani veznjak u velikom intervjuu, te je dodao da je već razgovarao i sa Davorom Šukerom, prenose Sportske novosti.

Nisam baš u početku dobro znao tko je bio Davor, no potražio sam na internetu i saznao da je bio fantastična devetka, golgeter na Svjetskom prvenstvu, rekao je na početku intervjua za argentinske novine La Nacion.

Nedavno je zazvonio telefon i s druge strane je bio Davor Šuker.

HNS je godinama uspješno vraćao talente pod hrvatski stijeg, a u ovom slučaju mogla bi pomoći i želja pokojnog djede mladog ofenzivnog veznjaka Argentinos Juniorsa, a koji želi da zaigra za Hrvatsku…

Zovu me svakodnevno, inzistiraju, rekao je Miljević u razgovoru za argentinske novine.

Ne zatvaram vrata. O Hrvatskoj puno razmišljam zbog svog djeda, on je oduvijek htio da jednom zaigram ondje, dodao je.

Djed Antonio rodio se u Hrvatskoj od kuda je morao emigrirati u Argentinu, poput brojnih drugih Hrvata tijekom i nakon 1945. godine.

Meni je uputio svoje posljednje riječi prije nego je umro. Bio mi je i ostao veliki primjer jer je izašao iz rata no uvijek gledao s optimizmom na život. Ja doista vjerujem u Boga, a svog djeda uvijek imam pred sobom, u svakom aspektu. Vodio me je te mi usadio životne vrijednosti zajedno s mojim roditeljima i bakom. Zahvaljujući njima sam stekao obrazovanje, rekao je Matko.

Matko je igrao u mladim selekcijama argentinske, ali i američke reprezentacije (U16, U18, U20) kamo se njegova obitelj odselila tijekom recesije.

No, postoji još jedna opcija osim američke, argentinske i hrvatske reprezetntacija. Njegov djed je Hrvat, ali rođen u Banjoj Luci, te bi čak ga mogla vrbovati i Bosna i Hercegovina da to želi. Jedino je zatražio hrvatsku putovnicu (još 2018. godine), pa je vjerojatno ta opcija najaktualnija, iako nikad nije bio u domovini svog djeda…

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Igrat će mali za Hrvatsku, ali ima problem jer već ima dvije putovnice i jedne se mora odreći, Argentina ili SAD, u Argentini živi, a Miami mu rodni grad, njegov djed bosanac mu u glavu usadio to ali se nikada nije nadao Hrvatskom POZIVU, sada je pozitivno iznenađen i gotova je stvar za Hrvatsku igra. U Argentini mamo još Matea Bajamića koji je isto jako koristan krilni napadač, tako bi Hrvatska mogla imati argentinski dinamična pogon. Pozdrav iz HNS

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.