Tužiteljstvo ŽZH pred obustavom istrage o “slučaju Soldo”?

Tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke uskoro bi moglo donijeti odluku o obustavi istrage o slučaju ozljeđivanja Mile Solde iz Širokog Brijega.

Kako iz pouzdanih izvora doznaje portal Jabuka.tv, u Tužiteljstvu ŽZH je u tijeku postupak zatvaranja ovog predmeta i obustavljanja istrage koju vodi tužitelj Borislav Čuljak.

Tako bi teške tjelesne ozljede koje je na rođendanskoj zabavi zadobio tada maloljetni Širokobriježanin Mile Soldo ostale nerazjašnjene, a cijeli predmet završio bi u nizu kaznenih postupaka koji su u Županiji Zapadnohercegovačkoj ostali neriješenima.

Postupak istrage u ovom je slučaju od početka bio nesustavan te površan i spor, zbog čega se ubrzo nakon medijskih objava o samom događaju u javnosti stvorilo nezadovoljstvo koje je kulminiralo prosvjedom na kojemu je sudjelovalo oko 500 nezadovoljnih građana Širokog Brijega.

Soldo, Dragičević i Memić: Tri misteriozna slučaja koja su srušila vjeru u državu

Podsjetimo, Tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke do početka 2018. godine saslušalo je više od 121 svjedoka te je prikupilo mnogobrojne dokaze, ali je već tada ustanovljeno da je Tužiteljstvu potreban živi svjedok ili materijalni dokaz te da su sve mogućnosti otvorene.

Soldo je s ozljedama lica i glave završio u bolnici u noći s 8. na 9. listopada 2016. godine kada je zadobio teške ozljede na rođendanskoj zabavi. Međutim, kako je ozlijeđen, do danas nije utvrđeno.

Prema prvim neslužbenim informacijama koje su danima kružile u Širokom Brijegu, maloljetnika je brutalno pretukla grupa mladića, pripadnika tzv. zlatne mladeži, odnosno sinovi lokalnih tajkuna. Prema drugoj verziji priče, Soldi je na glavu pao željezni gol i tako je zadobio ozljede lica.

Svjedoka ni jednoga niti drugoga nije bilo, a ni sam Soldo se ne sjeća što se zapravo dogodilo.

Sve moguće u “Slučaju Soldo”: Tužiteljstvu treba živi svjedok

(www.jabuka.tv)


46 komentara

 • Ma na sta ces me podsjetit jadan bio .Od kada je ovo bilo svaki put kad izlazi ili ima neku PARTY krunicam postim da se samo ziv i zdrav vrati kuci.Pridikujem po cijele dane nemoj ovo nemoj ono koda ide na PRVU CRTU a ne da se zabavi i uziva sa ekipom.Zalosno al istinito …Samo dokad tako…

 • Pa zar nacelnik nije bio na prosvjedu i obeca da ce se sve istraziti..eto pa opet glasajte za njega i molite se da vase dijete ne bude sljedece

 • Od price da su ga izmlatila tzv zlatna mladez, od toga da je pao gol po njemu…
  Jeste se ikad zapitali kako da se mile nije sjetio, evo vec dvije godine od slucaja, tj da mu se nije vratilo pamcenje..
  Razgovarajte s doktorima na ovu temu pa vidite sta ce vam reci
  A obitelj Soldo u najmanju ruku duguje ispriku svim ljudima koji su im pruzali podrsku i koji su dosli na most,te ljudima koje su prozvali
  Momku i cijeloj obitelji sve najbolje u zivotu ali nek se istina napokon sazna

 • A šta će drugo? Žrtva se ne sjeća ničega,možda zbog previše alkohola možda zbog udarca možda i jedno i drugo,svjedoka nema.

 • Jedino sto je ostalo da se ova obitelj konacno isprica svima koje su lagali i one koje su izmanipulirali. A posebno neduznoj djeci koje su nazivali pogrdnim imenima. Ptice na granu znaju da je ovo bila laz, ali u tome vremenu mnogim je odgovarala ovakva prica. Ako nakon 120 ispitanih i ljecnickih nalaza nema konkretnih dokaza onda je stvar jasna… Pa nisu vanzemaljci sasli i istukli ga. A ti koji znaju imena tko ga pretukao su veci zlocinci od tih istih ako to znaju a sute. Ako lazu onda su dubradi…

  • O cemu ti trabunjas? Kakvih lijecnickih nalaza? Kakvih konkretnih dokaza? Lijecnici su ustanovili da ozljede nisu mogle nastati od pada 1 gola. A sve ostalo je na policiji i ekipi koja je bila tamo. Policija ocito nije smijela raditi svoj posao, a ekipa sa zabave nije htjela/smijela svjedociti.

 • Potkupljivaci..jadnici ma nemam rjeci..isprika javna ljudima koje davao podrsku,kisnio na mostu itd..,a vise prodajite za sitno.,i netrebavam istina..treba vas u kpz makar mjesec dana.🤫

 • Zar ovdje ima potrebe sto komentirat,jedan kriminalac upravlja policijom,tuziteljstvom i sve dogovore da se se slucaj otegne,zataska izmisle svjedoci itd.Kriminalac uzme lovu od roditelja ovzlatne mladezi.Da je g.Soldo iole hrabar trebao je podici citav Siroki B,na noge jer je imao u datom trenutku podrsku sugradana.Mile ima inf.tko je sta radio na eskurziji i tko je ga u Pavkovica nagovorio da dode na rodendan.Mislim da je slucaj treba preuzet federalni mup i da se se izlistaju svi razgovori zlatne mladezi.Medutim lokalni kriminalac je sve odlucio kako ce stvar okrenit u svoj dzep.

 • Svjetski strucnjaci dolaze u Siroki da ispitaju okvir gola i materijal koji sam od sebe moze pepnuti 10-15 puta jer nisu uspjeli napraviti nikakvu loptu koja tako moze.

  • Ma da jer jednom prečka ako te udari ne može napraviti ovakvu štetu. Naviđao se ti i kafanski stručnjaci ozljeda
   Dragičević je imenovao svoje sumnjivce a naša kafana kaže da se u nas ne smije ni pisnut,kolege mu žive u strahu itd.

 • Sve same gluposti pusti anonimni komentari svi pametni a niko nesmi napisat ime i
  prezime bice nami gore sto puta e moj narode.

  • Pa nije badaava onaj Aničić,inače smiješan lik uporno ponavljao..”Nema osnovane sumnje..”šmrc..šmrc.A momka pribilo na mrtvo ime..A brte kažu stative poludile,pa ga same udarale po glavi ,i to desetak puta.Pane stativa, pa se digne sama ,pa sve tako..Da nije tužno bilo bi smiješno.

 • Bla, bla, bla… Mile Soldo i njegovi roditelji ili su izmislili ovu pricu ili su uzeli novac od nekoga i sada sute a narod nasamaren i izmanipuliran… Po svemu sudeci prica je izmisljena jer je to u tom bremenu odgovaralo mnogima…Zasto sada i vec godinu dana sute Mile i njegovi roditelji ako znaju nedto. Istins je da tu nesto smrdi dobro od pocetka…,

 • Narod previše idoktriniran u vjeru pa.nesmi.sam pravdu izgonit.
  Pošten narod zamlaćuju od rođenja.nemoj ovo nemoj ono sramota šta će narod.reć fratri milicija itd itd
  Rezultat slučaj Soldo.
  Da bi vam.ja ne bi.vas pripoznalo ni priko DNK analize…

 • Da sam roditelj Mile ,vjerovatno bi se povukla,kao i oni. Ko će se borit ,ako znaš da ti dijete može i glavom platit.Povučeš se i šutiš.Mučiš svoju muku i nadaš se da će Bog vratit sve. Bože ja se ne mogu više borit, Ti vodi parnicu moju.

  • Ne seri. Kad si tako pametan i sve znaš, daj svima kaži. Što će ti “istina”, ako ječuvaš samo za sebe? Nego, mislim dasiti obično laprdalo koje umišlja da je pametno.

  • Za komentar označen Baka!
   Kad čovjek dođe u situaciju ne rješivu za njega stvar treba zaista prepustiti Bogu jer što je ljudima nemoguće Bogu nije.Međutim ovdje nije u pitanju nerješiv slučaj poštovana gospođo ukoliko sam vas dešifrirao dobro kao gospođu.Ovdje je jasno kao dan tko je i zašto izudarao tada maloljetnog Milu Soldu.Svi znaju sve a nitko ne zna ništa.Međutim pitao bih sve nas zar nije jasna činjenica o opstrukcii istrage od PU Široki Brijeg,MUP Ljubuški i Tužiteljstva ŽZH da se na rješenje ovog jednostavnog slučaja čeka već dvije godine i dva mjeseca a slučaj se trebao riješiti iste noći.Znači svi smo mi upoznati kako navedeni organi iz ŽZH koče i opstruiraju istragu zbog razloga poznatih njima kao i svima nama.U pitanju su čisti interesi koji svi navedeni imaju s glavnim osumnjičenicima,odnosno njihovim roditeljima i stvorio se jdan začarani interesno-klijentelistički krug vinovnika u ovom događaju premlaćivanja jednog dečka koji nema roditelje koji pripadaju tom interesno-klijentelističkom krugu.Sada ćete vi gospođo reći kako se tu zaista ne može ništa učiniti jer su to “jaki igrači”pa je stoga bolje moliti Boga da On svojom milošću riješi ovaj slučaj ali to nije ispravno u ovom slučaju a znate li zašto.Ta davno je zapisano:”Čuvaj se i ja ću te čuvati”što implicitno šalje poruku kako svi mi a i vi gospođo moramo dići svoj glas i zajedno krenuti protiv ovog interesno-klijentelističkog kruga na nekom novom skupu”Istina za Solde” a ne samo sjediti i plakati kod kuće.Bog od nas očekuje da ne budemo licemjeri i farizeji koji iz toplih dnevnih boravaka tipkamo po tipkovnicama naših računara i učimo pameti druge.Bog od nas traži da poput Šimuna Cirenca pomognemo nositi križ Sinu Božjem koji taj Sveti Križ nosi za sve nas.I ovdje netko poštovana gđo nosi križ za sve nas a velika većina nas okreće glavu na drugu stranu i šuti,laje,plače,laže,jauče dok karavane prolaze.Pridružimo se svi karavani istine za Solde i samo ćemo tako dobiti Božju naklonost u potpunosti.
   L.P.

 • Stići će to sigurno , na žalost koji nastradaju to ne dožive vidjet.
  Ja sam imala dokaz ,od koji sam trebala zaštitu ništa nisu učinili.
  Nasilan se rodi i takav živi ,lopovi ,nasilnici i sva bagra je povezana .
  Ovo sto pišem je istina ,samo sto svi misle ,nisu se ispričali onom kog su najviše uništili ,moje suze gorke teku stići će ih kad tad !

 • Neki pišu o Soldama ružni ,dosta njima i svoje muke i nepravde .
  Molite samo Boga da ne Doživite zlo i zle osobe koje su u stanju ubit ,otet i ukrast.
  Sve će doc na naplatu kad sklope oci oni koji su odgovorni .
  Sudac pravedni će sudit!

 • Pravda je spora ali ipak jednog dana stigne na odredište nevidim zbog cega se plašiti reci istinu pa i imena ako smo sigurni da su to ta imena plasiti se mocnika i njihovog novca za mene osobno su gluposti ako su krivi kao što se špekulira po komentarima na društvenim mrežama onda gospodo otvoriti lov na iste i utjerati ih u mišju rupu ratovali smo pet godina protiv Srba i muslimana pa red je da i svoje dvorište počistimo ali samo ako smo sigurni da su krivi

  • pa DE ONDA RECI TI …barem šta misliš TKO BI mogao bit počinitelj ..koje prezime ??? aje ako si faca … !! shvaćas sad paradoks sto komentara ovdje koji isto bleje tipa šta se bojite što ne kažete tko je počinitelj, pa ŠTO svi vi, ili evo bar jedan od vas koji to govorite — ovdje javno ne kažete TKO JE …AJMO TKO ĆE PRVI REĆI TKO JE IZUDARO MALOG ??? naravno da niko neće …. adio

 • Ja da znam imena siguran budi da bih i napisao bez imalo straha bojim se samo boga i nikoga vise ne znam niti sam čuo da neko spominje neko ime pa nemogu niti napisati Ko zna ako je siguran NEK napise spreman sam stati u zaštitu istog ako treba dan i noc

 • Anonimno -16:08- svi trebamo tražit i bit potpora Mili i roditeljima.
  Nema koristi na tipkovnici ,nego tražit pravdu .
  Dok okrećemo glavu na drugu stranu i nije nas briga sutra smo na redu.
  Proživjela sam još gore ,ali nisam imala potporu isti rade i nisu mi pružili pomoc ,počinitelji su poznati sto i komu su radili .
  Nisu zlatna mladež ; lopovi i razbojnici na nemoćne su bili ali zaštićeni.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.