Tužiteljstvo BiH traži mjere zabrane uhićenim carinicima

Tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, prema do sada prikupljenim dokazima, nakon ispitivanja osumnjičenih osoba uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane za osumnjičene osobe, službenike Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

Za te osobe postoji osnovana sumnja da su počinili kaznena djela organizirani kriminal, a u vezi sa kaznenim djelima krijumčarenje, kaznenim djelom primanje dara i drugih oblika koristi i kaznenim djelom zloupotreba položaja ili ovlasti.

Postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prijedlog za određivanje mjere zabrane za osumnjičene Velibora Vujnovića (1976.), Ranka Gvozdena (1970.), Emira Tatarevića (1957.), Borislava Praštala (1957.), Slavka Umičevića (1964.), Dalibora Despenić (1974.) i Azru Kočan (1977.).

Predložene su mjere zabrane izvršavanja službenih dužnosti, kao i zabrana međusobnog sastajanja osumnjičenih i sastajanja sa određenim osobama.

Osumnjičene osobe uhitili su ovlašteni policijski službenici u okviru združene akcije kodnog naziva ”Mreža”.

Oni su pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičeni su da su kao pripadnici grupe za organizirani kriminal sa ciljem izvršenja kaznenih djela krijumčarenja, iz zemalja Europske unije unijeli u BiH preko Međunarodnog graničnog prijelaza ”Gradina” veće količine rabljene tehničke i druge robe.

Prijedlog za određivanje mjere zabrane upućen je Sudu BiH, a Tužiteljstvo nastavlja istragu u tom predmetu, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(Fena)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.