Granična policija u operaciji ‘Mreža’ uhitila sedam carinika

Granična policija BiH danas je u jutarnjim satima na području Laktaša, Novog Grada, Bosanske Gradiške, Banja Luke, Srbca, Bosanske Krupe, Kozarske Dubice, Zenice i Kladnja realizirala operativnu akciju “Mreža” usmjerenu u borbi protiv koruptivnih kaznenih djela i krijumčarenja, priopćeno je iz te policije.

Na osnovu naredbi Suda BiH i Tužiteljstva BiH izvršeno je 11 pretresa objekata prilikom kojih je lišeno slobode 11 osoba. Među njima je sedam carinskih službenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH i to U. V., R. G., T. E., P. B., U. S., D. D. i A. K. za koje postoji osnova sumnje da su u cilju sticanja protupravne imovinske koristi počinili kaznena djela udruživanje radi vršenja kaznenih djela, zloupotreba službenog položaja ili ovlasti, primanje dara ili drugih oblika koristi i krijumčarenje.

Također, slobode su lišena dva državljana BiH inicijala Č. D. i K. S. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela krijumčarenje i davanje dara i drugih oblika koristi.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili koruptivna kaznena djela lišena su slobode i dva pripadnika Jedinice granične policije Gradiška ( J. R. i N. M.) U aktivnostima Operativne akcije “Mreža” podršku je Graničnoj policiji BiH pružila Uprava za indirektno oporezivanje BiH. Ova akcija je nastavak kontinuiteta aktivnosti Granične policije BiH u borbi protiv korupcije, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.