SIPA uhitila osobu osuđenu na 19 godina zatvora u Italiji

Postupajući po međunarodnoj tjeralici, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u petak su na području Tuzle lišili slobode osobu inicijala S.H. (1970).

NCB Interpol Zagreb raspisao je za osobom inicijala S.H. tjeralicu radi uhićenja i izručenja Republici Hrvatskoj zbog sumnje da je počinila kazneno djelo ovjera lažnog sadržaja.

Za istom osobom NCB Interpol Rim raspisao je naknadno tjeralicu radi uhićenja i izručenja Republici Italiji zbog nedozvoljenog prometa opojnim drogama, zbog čega je u odsustvu osuđena na kaznu zatvora od 18 godina i sedam mjeseci.

Navedenu osobu policijski službenici SIPA-e lišili su slobode 6. siječnja 2015. godine, kada su kod iste pronađeni falcificirani dokumenti na lažno ime zbog čega ju je u proteklom razdoblju procesuirao nadležni sud i tužiteljstvo, odnosno zbog počinjenja kaznenih djela ovjeravanje neistinitog sadržaja i krivotvorenje isprave na području BiH.

Budući da je za spomenutom osobom ostala na snazi međunarodna tjeralica, te s obzirom na to da su joj u međuvremenu poništeni dokumenti sa lažnim identitetom, a samim tim i državljanstvo BiH, stečeni su uvjeti za njeno lišenje slobode.

Osoba inicijala S.H. tijekom dana je predana Sudu BiH na daljnjee postupanje radi ekstradicije, navodi se u priopćenju SIPA-e.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: